Sier nei til forhandlinger

Politikerne i Birkenes sa torsdag kveld nei til forhandlinger med Eon om vindkraft.

Dermed blir kommunens innsigelser mot Eons planer stående.

– Eons presentasjon for kommunestyret tidligere var en begredelig seanse, og en total overkjøring. De presenterer et kraftig redusert prosjekt, med kraftig reduserte inntekter. Våre innsigelser var de overhodet ikke interessert i å imøtekomme, sier Gunnar Høygilt (H).

Partiet hans fikk i planutvalget flertall for forslaget om å si nei til videre forhandlinger med Eon om innsigelsene som kommunen har reist. Torsdag sa også kommunestyret endelig nei til forhandlinger.

– Vi bør ikke gi fra oss de beste naturområdene vi har, uten at vi får noe igjen. Eon har vært hos departementet og fått beskjed om at de ikke får konsesjon, dersom kommunen ikke trekker sine innsigelser. Det har Eon bekreftet overfor meg. Deres eneste håp er derfor at vi skal gi opp innsigelsen, sier varaordfører Anne Kari Birkeland (KrF).

Og det vil hun ikke. Birkeland påpeker at vindturbinene blir synlige fra nesten hver eneste fjelltopp i kommunen.

– Det er trist at man ikke vil gå i dialog. Sier vi nei nå kommer det ikke flere tilbud fra Eon, og da går saken til Olje- og energidepartementet. Utfallet der kjenner vi ikke, sier ordfører Anders Christiansen (Ap).

Voteringen torsdag kveld endte med tolv mot ni stemmer for å ikke gå i forhandlinger.

 

Les mer om saken i Birkens Avisa på papir!