Redder årets leirskole

Illustrasjonsfoto

Tverrpolitisk flertall sikrer at det blir leirskole også dette skoleåret.

– Mange fugler kvitrer i skogen, i alle fall før vindmøllene kommer, og den fuglen som kvitra høyest var Alfred Kylland. Dette er ikke et Ap-forslag, men et forslag hele formannskapet kan samles om. Selv støtter jeg det, fordi det er for pinlig å kutte leirskolen, sier Ole Morten Vegusdal (V).

Under forrige ukes formannskapsmøte tok ordfører Anders Christiansen (Ap) til orde for å redde leirskolen. Gjennom prosjekt balanse kuttet politikerne i tilbudet, men nå angrer de seg. For ordføreren og resten av formannskapet er det viktig at ingen partier markedsfører dette som en seier for sitt parti.

– Det er lett å gjøre dette til en politisk seier, men det skal vi ikke gjøre. Alle stemte for å kutte leirskolen tidligere i år, men nå har vi innsett at vi kanskje ikke var klar over konsekvensene, sier Christiansen.

Kun i år

I første omgang er det årets leirskole som reddes, og det skal brukes fondsmidler for å sende skoleelevene på leir. For årene som kommer forholder politikerne seg til økonomiplanen som tidligere er vedtatt, og der er leirskolen kuttet.

– Årets løsning blir ikke videreført, men vi må finne en måte skolen og foreldre kan samarbeide om å kommer fram til en god løsning på dette i framtida, sier Christiansen.

Arnt Olav Furholt (Sp) er bekymret for at det betyr en leirskolekomité etter modell av Polenkomiteen, noe han ikke ser lyst på.

– Jeg synes barna skal sendes på leirskole, og at det skal inn i budsjett på en god måte, sier han.

Vil fortsatt kutte

Foreløpig blir ikke det en realitet, men alle bortsett fra Torbjørn Bjorvatn (KrF) går inn for å redde årets leirskole.

– Jeg er betenkt over forslaget i lys av kommunens økonomiske situasjon, for jeg er redd det kommer mange slike situasjoner hvor vi ikke er villige til å gjennomføre kuttene. Årsaken til at kommunen har dårlig økonomi er at vi har for gode tjenester til mange. Uansett hvor vi skal kutte må vi da kutte i gode formål, sier han.

Vegusdal på sin side påpeker at det ligger kutt i nær framtid som vil være populære hos befolkninga. Han mener det er dårlig politikk å ta smuler fra barn.

– Jeg ser poenget. Noen vil heller ha lavere eiendomsskatt enn leirskole til barna. Men nå har barna sett fram til dette, og vi kan ikke gjøre mot barna å kutte leirskolen, sier Odd Gunnar Tveit (Frp).