Bruker 100.000 på en dag

TOMT: Brøytemannskap har tømt tomta for snø, og skapt et skieldorado for barna på Tobias jorde.

TOMT: Brøytemannskap har tømt tomta for snø, og skapt et skieldorado for barna på Tobias jorde.

Traktorene har gått i skytteltrafikk på Strøget, og nå er snøen flyttet fra gater og parkeringsplasser til Tobias jorde.

– Vi legger snøen på Tobias jorde når det er mye snø i sentrum. Det er både praktisk og nyttig å legge den der, for barna kan ha stor glede av den, sier teknisk leder Halvor Nes i kommunen.

Han råder over et brøytebudsjett på 2,85 millioner kroner i 2016. Snøfallet i januar har gjort seg bemerket, men det er penger igjen på konto.

– Siste del av 2015 var snill, og derfor brukte vi ikke hele budsjettet i fjor. Samtidig hadde vi en tøff start på fjoråret, omtrent slik som det har vært i år, sier Nes.

Fortsetter snøen å lave ned slik den har gjort i januar, sprekker budsjettet. Ifølge Nes ryker det fort 100.000 kroner på en dag med snøfall. I tillegg kommer regninga for å holde brøytemannskapet i beredskap resten av vinteren.

– Heldigvis har vi fått mindre snø enn kystkommunene i år.  Det varier jo hvor snøen kommer, og det er utrolig vanskelig å lage et budsjett ut fra noe så væravhengig som nedbør, sier han.

Årets budsjett er kuttet fra 3,0 millioner kroner. Brøytesjefen mener det skal holde for en normal vinter.

– Vi sender ikke ut fånyttes, men samtidig er det dumt å ikke brøyte når snøen er der. Blir det mildere kan snøen smelte, og senere fryse til is. Da har vi problemer. Det er viktig å holde sålen god og på et fornuftig nivå, sier han.