Protest uten gehør

TAKK: Ordføreren takker for engasjement, men garanterer ikke penger.

Skoleelevene som protesterte mot leirskole, fikk ikke noe umiddelbar respons fra politikerne. 

Som annonsert i Birkenesavisa forrige uke var det duket for protestaksjon fra syvendeklassingene på Valstrand skole i forkant av kommunestyremøte forrige torsdag.  De protesterer mot at leirskoleopphold er kuttet i budsjettet for 2016.  De trenger de 60 000, som opprinnelig var budsjettert, for de vil så gjerne på leirskole.

Og elvene møtte tydeligvis fulltallig opp.  Men midt i en alvorlig demonstrasjon måtte de stadig minne hverandre på å se litt sinte ut, og det var visst ikke så lett – humoristiske innspill var det nok av.

– Hvis vi ikke får disse pengene, må kanskje bandet vårt «the nameless five» ut på turné for å skaffe penger, men det er ikke sikkert så mange vil høre på, og da må det bli mange konserter for å tjene 60 000, sier Jonas Brennsæter.

Børge Brakstad klarer heller ikke å holde seg helt alvorlig og mener at det er trist og leit med alle de Pokemons som blir gående løse i Risør hvis de ikke kommer fra Birkeland og får tatt de.

Det er en lang tradisjon at sjuende klasse fra Birkenes har vært på leirskole. I kommunen er det nok av skog, fjell og ferskvann.  Leirskoleuka har derfor blitt lagt til Risøya utenfor Risør, hvor man legger vekt på livet i havet.

Tuva Nygård mente nok at guttene som uttalte seg var litt i overkant useriøse, og prøvde å gjøre det litt mere saklig.

– Det er veldig dumt at vi ikke får penger til dette i år.  Og hvis de kutter for oss denne gang er det fare for at de kutter dette i mange år framover.  Da er det dumt for oss, men også for de som kommer etter.  Så vi kjemper ikke bare for oss selv, sier Tuva Nygård.

Ordføreren oppfordret de andre kommunepolitikerne til å prate med ungdommene, og det dannet seg fort grupper hvor praten gikk livlig.  Om ungdommene og politikerne falt for hverandres synspunkter, skal være usagt.  Selv takket ordføreren for engasjement, men kunne ikke love noe.  Ungdommene har imidlertid fremdeles et lite håp, for ordføreren har bedt administrasjonen om ikke å avlyse leirskolen før de absolutt må.

Etter økonomisjefens redegjørelse i kommunestyret, forslo Martin Konstali (Frp) at man nå kunne ha råd til de 60 000 som ungdommene trengte til leirskole.  Forslaget kom imidlertid ikke til avstemning, for dette er en budsjettsak og må eventuelt behandles i budsjettet for 2017.

 

skuffede-skoleelever004-linda-hye-i-samtale-med-viktorianett

Linda Hye (Ap) i samtale med Viktoria Posti-Lindland

skuffede-skoleelever005-pliiis-hanna-rostad-matre-og-andrea-kverneland-andersennett

Hanna Røstad Matre og Andrea Kverneland Andersen vil så gjerne, og ber tynt – pliiiise.

skuffede-skoleelver002-skaper-minner-for-livet-elisabeth-birkelandnett

Elisabeth Birkeland vil gjerne ha minner for livet.

skuffedeskoleelever001-gi-oss-leirskole-nanett

Børge Brakestad, Tuva Nygård og Jonas Brennsæter. – Kanskje bandet vårt, The Nameless Five må spille til inntekt for leirskolen, sier Brennsæter.