Vedtok å avvise nye vindkraft-prosjekt de neste fire åra

(Arkivfoto)

Ved kommunestyrets behandling av årsbudsjett 2024 og videre økonomi- og handlingsplan for de kommende åra, ble det også stemt over flere tilleggsforslag.

Følgende var fremma av Høyre, KrF og INP:

– Kommunen skal ikke ta til behandling vindkraftsaker som krever konsesjon i denne kommunestyreperioden. Alle henvendelser som kommer inn til kommunen på vindkraftprosjekter som er konsesjonspliktig skal avvises.

Ikke overraskende uttrykte Anders Christiansen (Ap) i debatten at de var sterkt uenig i forslaget.

– Vindkraft er næring, dere kan si hva dere vi, og vindkraft skaper næring.

– Og så syns jeg også det er veldig spesielt at dere på en måte ikke støtter opp om den største og viktigste private bedriften i Birkenes kommune, som er «Glassfiberen». 70 prosent av det de produserer går til vindmøller. Så kan dere like det, eller ikke like det, men dette støtter ikke dere opp om. Det syns jeg er trist, sa Christiansen.

Silje Bjørnarå Drangsholt (H) var raskt oppe på talerstolen for å kommentere.

– Jeg vil påstå at er det noe jeg vet veldig mye om, så er det vindkraft. Så jeg vet hva jeg sier nei til.

– Det ville være dobbeltmoralsk om jeg skulle støtte vindkraft på grunn av bedriften der nede.

– Jeg tror vi trenger fire år i Birkenes uten å snakke om vindkraft. Jeg tror vi har annet å ta tak i, sa Bjørnarå Drangsholt.

Forslaget ble vedtatt med 12 mot 8 stemmer. Ved denne avstemninga fikk representantene fra Høyre, KrF og INP også støtte fra Karl A. Sollie (FrP) og Kristian Skordal (SV).