Aksepterer ikke leirskolekutt

OPPGITT: Elevene som gjennom hele barneskolen har gledet seg til leirskole, er missfornøyd med politikerne som kutter tilbudet. F.v.: Syver Brødholt, Anders Erlandsen, Børge Brakstad, Jonas Brennsæter og Kristian Flaa.

Varsler protestaksjon mot politikerne før kommunestyremøtet i morgen.

– Det har vært leirskole i 30 år, og kommunen har alltid hatt penger. Det er merkelig at de ikke har råd nå, sier Jonas Brennsæter.

Sammen med flere 7. klassinger møter han Birkenesavisa utenfor Birkeland skole. Som skoleelever flest har de gledet seg til leirskolen i 7. klasse. Den blir det sannsynligvis ikke noe av, for politikerne har kuttet tilbudet som en del av prosjekt balanse.

– Hva ville ordføreren ha gjort om han ble tatt fra leirskoleopplevelsen? Ville han vært ordfører i dag, spør Syver Brødholt.

Normalt reiser elevene på Birkeland skole til Risøya ved Tvedestrand. Der venter et leirskoleopphold som både byr på sosiale og faglige utfordringer.

– I år har vi havet som tema i naturfagstimene, og da hadde det vært gøy å oppleve havet fremfor å sitte med nesa i en nedstøvet bok, sier Kristian Flaa.

Han forteller at både foreldre, eldre søsken og elever på skolen skryter av leirskolen og den opplevelsen de fikk under oppholdet på Risøya.

– Akkurat som vi går tur i skogen med skolen for å smake på sopp og bær, burde vi fått oppleve havet, sier Anders Erlandsen.

Som de sier, Birkenes grenser ikke akkurat til sjøen.

– Kommunen har brukt opp leirskolepengene på andre ting, og det er ikke greit at det setter en stopper for vårt leirskoleopphold. Og ikke bare rammer det oss, men alle som kommer etter oss, sier Flaa til Birkenesavisa.

Torsdag drar foreldre og elever ved skolen til Kommunehuset for å protestere mot politikernes prioriteringer. Det skjer i forkant av kommunestyremøtet. Håpet er at politikerne ombestemmer seg.

– Jeg håper de skraper sammen pengene, og forstår hvor viktig detter er for oss. Det er veldig viktig, og alle som har vært på leirskole sier vi bør glede oss, sier Børge Brakestad.

 

Les hele saken i Birkenesavisa på papir!