Folkemøte etter konkurs

KONKURS: Bedriftsrådgiver Rolf Morten Fauske hos Birkenes Sparebank konstaterer at Joker Herefoss er konkurs. Butikken har selv meldt oppbud, og denne og forrige uke hjalp Fauske med konkurssalg.

Denne og forrige uke har det vært konkurssalg på Joker Herefoss etter at eierne har meldt oppbud.

– Butikken stengte dørene lørdag, og onsdag startet vi med konkurssalg. Nå holder butikken åpen til det ikke er varer igjen i hyllene, sier bedriftsrådgiver Rolf Morten Fauske hos Birkenes Sparebank.

I samarbeid med konkursboet og bostyrer Øyvind Sund holder banken konkurssalg for å begrense egne tap. Da Birkenes Avisa var innom Joker Herefoss hjalp Fauske kundene med å pakke varer, mens Øistein Arne Ljosdal ekspederte kundene. Han ønsker ikke å kommentere konkursen, men viser til Fauske fra banken.

– Det er vanskelig å peke på en konkret årsak til at drifta ikke gikk rundt, men en ting er sikkert, og det er at det ikke er bygdefolkets skyld. På de to årene butikken har vært drevet, har det vært omsetningsvekst, sier Fauske.

Blant kundene som benyttet konkurssalget til å fylle opp handlekurva var Tove Halvorsen. Hun er fast kunde hos nærbutikken på Herefoss, og fryktelig lei seg over at de nå stenger dørene.

– Det er rett og slett forferdelig. Jeg har hverken sertifikat eller bil, så nå må jeg vel ta bussen til Birkeland hvis jeg skal handle. Men så går de tjo så få busser at jeg må være borte i flere timer hvis jeg først tar turen, sier Halvorsen.

Allerede tirsdag i forrige uke ble Herefoss-folket trommet sammen til et spontant folkemøte. Der fortalte blant annet Rosåsen om butikkdrift, og veien videre.

– Det var stinn brakke, for folk er veldig opptatt av dette. Vi skal jo fortsatt ha en butikk her oppe, så vi satt sammen en liten gruppe som skal fortsette å arbeide med saken, sier han.

Den tidligere kjøpmannen er sterk i troa på at det fortsatt er mulig å drive nærbutikk på Herefoss.

– Å, ja. Den troa er sterk. Utgangspunktet er at dette skal vi få til, for bygda er levende, og under utvikling. Dessuten har det vært omsetningsvekst for butikken de siste åra, sier Rosåsen.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!