Kamp for overlevelse på tre kontinenter

MÅ GI ALT:Det ligger mye slit og svette bak Gunn Margit Andreassens 12 OL- og VM-medaljer. Knallhard innsatsvilje får hun nok også bruk for som deltaker i vårens realityserie på TV2, som har première i kveld. På bildet hylles Gunn Margit av Torfinn Løland under skiskyttergruppas gullfest i 2008. (Arkivfoto)

UNDERHOLDNING. Gunn Margitt Andreassen, tidligere skiskytter i verdensklasse, var beinhard i løypa og treffsikker med geværet. I vår skal hun kjempe mot helt andre utfordringer i TV2’s realityserie “Dropped”, som har première i kveld.

Tenk deg at du får bind for øynene og blir droppet med helikopter et sted du ikke vet noe om. Du må klare deg uten mat, navigasjonshjelpemidler og får bare begrenset med vann. Sammen med laget ditt konkurrerer du med det andre laget om å komme først fram til sivilisasjonen.

Dette er konseptet til TV2’s nye realityserie, der birkenesjenta Gunn Margit Andreassen stiller opp sammen med ni andre norske idrettskjendiser. Vinnerlaget går videre til neste delkonkurranse, mens det tapende laget må ut i utslagskonkurranse hvor de må gjøre opp seg i mellom om hvem som må forlate konkurransen.

Programleder er en annen sørlending, nemlig Dag Otto Lauritzen fra Grimstad.

I følge nettsidene til TV2 forsikerer Lauritzen at det ikke er noen søndagstur deltakerne skal ut på.

– Det kan jeg love. De er blitt forlatt i de villeste fjellene i Nepal, har måttet overleve i jungelen, gått verdens største sumper og overnattet i bushen i Afrika. Jeg er dypt imponert over deltakerne, spesielt når de går helt i kjelleren og går til de gråter av total utmattelse. Men dette er toppidrettsutøvere som er vant til å fokusere og det er imponerende å se hvor godt de klarer seg. Noen er selvsagt sterkere enn andre men da må vi hjelpe hverandre, forteller Lauritzen.

Skiskytteren Gunn Margit (41) bor i Haugsbygd på Ringerike sammen med ektemannen Frode Andresen og barna. Blant hennes meritter finner vi VM-gull i stafett fra 2004, bronse på 15 kilometer i VM i 2003, OL-sølv på stafetten i Salt Lake City i 2002 og bronse fra stafetten under Nagano-OL i 1998.
De andre deltakerne er Kurt Asle Arvesen (39), Christer Basma (42), Anita Moen Bonden (47), Kjersti Grini (43), Nila Håkedal (35), Finn Christian «Finken» Jagge (48), Ole «Lukkøye» Klemetsen (43), Stian Sivertzen (25) og Tonje Sørlie (33).