Malin om venninna Tonje på Farmen: – Sterk, rettferdig, skarp og flørtete

(Foto: Privat)

– Vi har jo egentlig kjent hverandre fra vi var små. Vi hadde følge med hverandre allerede heim på barneskolen.

Det forteller Malin Aaboen Vik om si jevngamle bestevenninne Tonje Frigstad (21) som flere ganger i uka nå er å se på Farmen på TV2.


HAR TRO PÅ TONJE. Malin Aaboen Vik vet at venninna Tonje er sterk og skarp, så hun kan komme langt inne på Farmen.

Malin er til daglig å se like på andre sida av Strøget fra avisa, på Marikken. Mens hun selger klær til lokale og tilreisende, har Tonje nå i flere måneder vært på avsidesliggende Steinsjøen gård i Ådal nordøst Hurdal.

Dit dro Tonje allerede i juli. Da hadde hun hatt noen uker fri etter å ha tatt en årsenhet i drama som student på UIA i Kristiansand.

Tonje har før det vært i Forsvaret, i Rena leir i Østerdalen.

– Hun hadde ett år der som var tøft både fysisk og psykisk, sier Malin. – Det var jo i en av Forsvarets hardeste tropper. Hun har fortalt meg at hun tror dette er en fordel for henne å ha med seg inne på Farmen.

Malin er ikke i tvil om at venninna er godt fysisk rusta til å møte utfordringene på Farmen.

FOTBALLJENTER. I 2013 var jentelaget til BIL på Danske Bank Cup i Danmark. Fra venstre Marie Thorkildsen, Malin og Tonje. (Foto: Privat)

– Tonje begynte på fotball sammen med meg og mine andre venninner. Hun spilte som regel på midtbanen eller spiss. Og hun har alltid hatt god kondis, og vært veldig rask.

– Hun har alltid vært sporty. Familien hennes har hytte på Bortelid, så hun har alltid vært mye ute på ski. Både på bortover-ski og i slalåmbakken, forteller Malin.

På videregående gikk Tonje på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG), der hun gikk på Toppidrett Fotball.

RUSSETID. Etter tre år på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) ble det feira. Fra venstre Maren Løland, Malin og Tonje. (Foto: Privat)

Etter russetida flytta Tonje fra Birkeland inn til Lund i Kristiansand. Men hun fortsatte å spille her oppe for damelaget til Birkenes idrettslag. Hun har spilt kun for BIL. Ei tid spilte hun sammen med Amalie Snøløs, som var Farmen-deltaker i 2017.

Det er forresten ikke kun fotball Tonje har spilt her i bygda. Ei tid spilte hun nemlig også i Birkeland Musikkorps.

Malin forteller at Tonje søkte om å bli med på Farmen også i fjor. Da ble hun ikke valgt ut. Men etter en ny søknad i år ble hun innkalt til intervju, og ble en av de 14 deltakerne. Den yngste i år.

Ikke sjelden forkommer det løgner og gruppedannelser inne på Farmen. At Tonje skal bli noen intrigemaker inne på gården, virker fjernt for Malin.

– Jeg tenker at hun ikke er den typen som kommer til å skape mest drama der inne. Hun er ikke beskjeden, og kan godt like å ta ordet og være synlig på en fest. Men hun er ganske rettferdig og saklig. Og hun går ikke rundt til alle og snakker dritt.


TONJE OG DYR. – Hester og kuer tror jeg ikke hun har vært borte i en gang. Men katt er hun vant til, ler Malin. (Foto: Privat)

Vi lurer på hva slags forhold Tonje har til dyr.

Malin ler.

– Hun har ikke akkurat vært så mye ute blant dyr. Hester og kuer tror jeg ikke hun har vært borte i en gang. Men katt er hun vant til.

– Tonje er nysgjerrig, og liker å bli kjent med nye ting. Og så liker hun utfordringer.

Det kan bli nyttig nå hun etter hvert utfordringer med læring av nye ting møter henne inne på gården.

– Jeg ser for meg at hun vil ri på hest også, sier Malin.

BESTEVENNINNER. Malin (til venstre) og Tonje har kjent hverandre helt fra de gikk på barneskolen på Birkeland. (Foto: Privat)

Produksjonsselskapet til TV2 bruker å plukke ut svært ulike typer deltakere hver sesong. Noen mener allerede et par episoder at det i år er Tonje som har fått «rollen» som blond og dum.

– Noen ganger kan hun virke litt fjern. Men hun er veldig skarp, og får med seg ting, sier bestevenninna Malin bestemt.

– Klær kan hun være litt opptatt av. Men hun er ikke den som sitter timevis og sminker seg.

TV2 var tidlig ute og antydet at det inne på gården kunne ha oppstått en spesielt god kjemi mellom single Tonje og single Simon Tronstad Jacobsen (23) fra Tromsø.

– Hun er ganske flørten, og kan absolutt uttrykke seg sånn at en gutt tror at hun er interessert. Hun liker spenningen, sier Malin om venninna si.

– Jeg vet ikke om han er akkurat typen for Tonje.

Men skulle det være noen der inne på gården, så mener Malin at det kun kan være Simon som Tonje eventuelt kan falle for. Ingen av de andre.

– Hun er veldig kresen når det gjelder gutter.

Malin forteller at venninna hadde en kjæreste i to år, men at det er en stund siden nå.

HJEMME I TØANE. Bunadspynta venninner feirer 17. mai hjemme hos Tonje. Fra venstre Malin, Benedikte Vegusdal, Tonje, Mariell Johnsen, Marita Aaboen Vik, Hanne Helleland og Marie Thorkildsen. (Foto: Privat)

Tonje har nær 8 700 følgere på Instagram. Mens hun er inne på den isolerte gården, er det Malins tvillingsøster Marita som administrerer instagramkontoen til hennes. Marita er for tida media-student på Lillehammer.

Følgere vil ganske raskt se at Tonje ikke er redd for å vise fram kroppen sin Instagram.

– Hun er glad i alkohol og å ta seg en fest. Men jeg hadde blitt sjokkert om det blir noe erotikk å se på TV. Det bruker jo ikke å være så mye av det på Farmen, sier Malin.

Tonje skal ha forberedt seg en del før hun dro inn på Farmen.

– Hun har forberedt seg på forskjellige grener som brukes i tevlingene. Til 17. mai laget pappa en stor blink. Så kom Tonje opp fra byen og henta den, og tok den med seg på hytta som familien har på Flekkerøya – og øvde der, forteller venninna.

Litt saging har hun visst også trent på.

– Tautrekking tror jeg at hun er god på. For hun har trent mye styrke, og er veldig sterk i beina.

– Men på geografi er hun ikke så god, ler Malin.

AVSKJED. Sist Malin (til venstre) møtte Tonje, var i midten av juli – siste dagen før Tonje dro inn på Farmen. (Foto: Privat)

Malin møtte bestevenninna si Tonje like før hun dro inn på Farmen i juli.

– Jeg drømmer om henne nesten hver natt. At hun er på markedet, er storbonde – og i tvekamp.

Neste Farmen-sending er søndag kveld.