Regn ingen hindring

17 mai 2013 dagen Paraplyjenter (168) B17. MAI. En smule gråvær og en skikkelig regnbyge til tross, flere mente det måtte være rekordmange birkelendinger som stilte på Tobias’ Jorde da barnetoget marsjerte inn på festplassen. Se årets 17. mai-bilder!
Salutten kom som sedvanlig på slaget sju, og dynamittsalvene vekket garantert de som ikke allerede var oppe for å legge siste hånd på finstasen.
En time seinere kunne hovedkomiteen overvære flaggheisingen, som ble korrekt uført ved Stian Kjøstvedt Fåland, Øyvind Rislaa, Lena Flakk og Camilla Hauge Mollestad fra Birkeland Speidertropp. Da var også de første ballongselgerne på plass, mens én av mange underkomiteer etter hvert fikk løst oppdraget med å få satt opp partyteltet til lydfolkene. Det kom jo godt til nytte seinere på dagen.(Foto: Anne Mette Hope, Jostein Teistedal)
LES MER I PAPIRAVISA!

Ungdommelig folkefest

Det heter at 17. mai er barnas dag. Det hadde arrangørene av årets folkefest i Birkeneshallen tatt på alvor. Det er neppe mange bygder i vårt langstrakte land hvor nasjonaldagen feires like grundig som på Birkeland. Feiringen starter klokka syv om morgenen og er ikke over før i titida om kvelden når Folkefesten rundes av med felles avsynging av fedrelandssalmen. Da er ”Ballhallen” vanligvis fylt til randen. Det var den også i år, da kveldens programledere Geir Ove Næss og June Guttormsen ønsket velkommen, etter at Hornmusikken hadde satt korpstoner til bildene fra dagen som flimret over storskjermen på scenen mens folk fant plassene sine. (Foto: Bjørn Vidar Lie) LES MER I PAPIRAVISA!

Stor oppslutning på Engesland

Barnetoget var langt og flott, deltakelsen i aktivitetene stor, stilte bygdefolket kvinne- og mannsterkt opp ved grendehuset kvart på tolv, til salutt og tog til kirka, en snau halvkilometer borti veien. Etter sokneprest Gunvor Hofseths festgudstjeneste gikk toget tilbake til grendehuset, hvor de berømte kompene fikk bein å gå på. (Foto: Silje V. Røstad)
LES MER I PAPIRAVISA!