Scenetaket tar form

NY SKISSE: Slik kan scenetaket på Tobias jorde bli seende ut.

NY SKISSE: Slik kan scenetaket på Tobias jorde bli seende ut. SKISSE: Sivilarkitekt Ole Bachke i Rambøll.

Den nye scenen på Tobias jorde tar form.

– Grunnformen har tatt form, men ingenting er endelig fastsatt. Dette er en skisse, og ikke et fotografi av hvordan sceneløsninga blir seende ut til slutt, sier arealplanlegger Øyvind Raen.

Siden desember har kommunens fremste menn arbeidet sammen med en referansegruppe om hvordan framtidens scene skal se ut på Tobias jorde. Torsdag forrige uke ble kommunestyret presentert for to ulike løsninger.

– Hensikten bak utseende er å ha et scenetak uten en rigid form, men heller litt organisk slik som det gamle seilet var. Dette skal bli et monument på Birkeland, sier Raen.

Og det blir høyt, uten å spesifisere nærmer påpeker han har scenetaket må bli velvoksent for å dekke til den relativt store scenen.

– Jeg kan si det med en gang, dette blir ganske høyt. Utfordringa er at dersom taket er for lavt blir dette en bløtkake, sier Raen.

En av skissene inneholder også en bu på rundt 15 kvadratmeter hvor man kan oppbevare sceneutstyr.

– Gruppa synes brunfargen er veldig fin, og vi vil etterstrebe en fasade som er mest mulig vedlikeholdsfri. Det er ingen tvil om at scenetaket skal bygges i tre, sier han.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!