Protester mot elevflytting

Familien Bäckstrøm i sofaenFORUNDRET OG FORTVILTE: Da Clas Bjørge og Eva Bäckstrøm nylig kjøpte gården Dale, hadde både selger og takstmann vært i kontakt med Birkenes kommune og fått opplyst at endring av skoletilhørighet ikke var noe tema. Foran til venstre er tvillingene Mathias og Simen (3 1/2) og Clas Markus som skal begynne på skole til høsten. (Foto: Privat)
Familien Bäckstrøm i sofaen

FORUNDRET OG FORTVILTE: Da Clas Bjørge og Eva Bäckstrøm nylig kjøpte gården Dale, hadde både selger og takstmann vært i kontakt med Birkenes kommune og fått opplyst at endring av skoletilhørighet ikke var noe tema. Foran til venstre er tvillingene Mathias og Simen (3 1/2) og Clas Markus som skal begynne på skole til høsten. (Foto: Privat)

Forhåndsvarselet om eventuell endring skolekretsgrensene i Birkenes vekker flere sterke reaksjoner blant foreldre i utkantstrøkene i Birkenes.

Skolesjefen har mottatt ytterligere tre uttalelser fra berørte foreldre, som reagerer like negativt på endringer av dagens praksis som de tidligere omtalte i forrige utgave av BirkenesAvisa. Det er den anstrengte kommuneøkonomiensom ligger til grunn for at skolesjef Geir Svenningsen har sendt forhåndsvarsel om såkalt “endring av praksis” til foreldre med barn på skoler i andre kommuner. Skolesjefen ba om en begrunnet tilbakemelding om hva de ser som den naturlige nærskolen. Svarene vil bli brukt i utredningen av skolekretsgrensene i kommunen.

Lengre reisetid

Nille Høyåsen på Steinsland understreker at barna har sin tilhørighet til Samkom og Vennesla.
–- De har alle vennene, alle aktiviteter og hele sin familie her. Jeg ber dere å ta hensyn til dette, ber Høyåsen, som også peker på at barna vil få en halv times reisetid til skolen i stedet for dagens fem minutter.

Forundret og fortvilte

Bjørge og Eva Bäckstrøm, som nylig flyttet til Dale rett sørvest for Ogge, er like klare i sine meninger.
Paret ønsket deres tre barn skulle gå på Samkom skole, og fant ei tomt på Jeppestøl. Imidlertid fikk de høre at gården Dale var til salgs. Da både selger og takstmann hadde vært i kontakt med Birkenes kommune og blitt informert om at endring av skoletilhørighet ikke var noe tema, kjøpte de gården.
-– Når dere nå kommer med dette så må vi innrømme at vi er både forundret og fortvilet. Vi kan ikke huske å ha sett noen begrunnelser for at dere vil kutte samarbeidet med Samkom skole, skriver Bäckstrøms, som ikke ser Birkeland skole som noe alternativ.
Derimot kan de bli tvunget til å selge gården, hvis de etter søknad om Samkom som skole får avslag.
–- Når dere med dette sier at dere ikke ønsker barnefamilier i utkanten så er vi redd for at gården har tapt seg i verdi, skriver paret, som oppfordrer de folkevalgte til å tenke nøye gjennom hva de utsetter foreldre og barn for.

Vil bruke Engesland

Annicka Synøve Dale og Jan Tore Nomeland har to barn som i dag går i Engesland barnehage.
-– Vi har et sterkt ønske om at de må få fortsette der oppe både med barnehage og skole, skriver Nomeland og Dale, som ikke har lyst til å utsette barna for et miljøskifte..
-– Jeg har skrevet mange, mange brev til både den ene og den andre på kommunehuset,
inkludert ordføreren, og vet egentlig ikke lenger hva jeg skal skrive, heter det i brevet.
Paret skriver at de er lei av saken og har brukt mye av sin fritid på å sitte foran pc`en og skrive.
-– Ikke bare tenk på penger og sparing, men også på barna, oppfordrer Dale og Nomeland.