Rørende Maria-musikal

Maria

MariaForeldre og besteforeldre tørket tårer. Superlativene satt løst. Uroppføringen av Tore Thomassens syngespill «Sangen om Maria» som musikal ble en flott opplevelse.

Da «Sangen om Maria» kom ut på CD før jul i fjor sa Tore Thomassen til BirkenesAvisa at han hadde et ønske om å se syngespillet oppført som musikal en gang, gjerne med kor og gjerne i hans nye hjembygd Birkenes. Som forteller og medlem av bandet hadde komponisten selv en sentral rolle da han fikk ønsket oppfylt i Birkenes kirke lørdag ettermiddag.
— Dette er gøy. Jeg er veldig lykkelig når noen kan gjøre noe sammen, sa Thomassen før forestillingen.

Marias historie

«Sangen om Maria» handler om historiens mest kjente kvinneskikkelse. Gjennom sang, musikk og fortellinger fortelles historien om hvordan Jomfru Maria får beskjeden om at hun skulle føde en sønn som hun skal kalle Jesus, den lange vandringen til Betlehem og hvordan Maria og Josef til slutt får en plass i verdens trolig mest berømte stall. En sterk historie fortalt med vakre, varierte melodier og gode tekster. Med gode skuespillere og solister, et meget kompetent band og klokkeklar koring av 60 unge korister i Birkenes barnekor og Birkenes Yngsteskor, ble uroppførelsen for en nær fullsatt kirke svært vellykket.

Bare ros

— Fantastisk! Dette kunne jo vært julaftensgudstjenesten, mente Kjell Bjorå. Lærer og komponist Geir Knutson hadde en mer profesjonell tilnærming.
— Dette var bra! Veldig bra lydbilde. Tore er jo en strengemann, og det har vi ikke for mange av her oppe. Med fela også, så ble det veldig bra, sa han.
— Jeg synes det gikk veldig fint. Jeg stolte på Kristin (Brennsæther, instruktør og regissør), og det lønte seg tydeligvis. Jeg ønsker at de som setter opp stykket tar det i eie og setter sitt eget preg på det, og det hadde hun lyktes med, sa Tore Thomassen, som spesielt fremhevet Maria-skikkelsen
— Hun hadde et rolig og verdig vesen. Jeg synes hun passet veldig godt til rollen.

Fornøyd regissør

Regissøren var også mer enn fornøyd.

— Var det ikke flott? For noen barn! Det har gått knirkefritt i hele dag. Må vi ikke sette opp dette igjen?, spurte Brennsæther da hun hadde fått summet seg etter å ha mottatt et hav av gratulasjoner.

Svaret gir seg selv.