– Sleep over og Soul Church

Denne søndagen var det ny Soul Church med Birkeland Soul Children og Soul Teens i Birkenes kirke. Helga startet for korene på lørdag med Sleep over og ble avsluttet med gudstjeneste på søndag.

Det har vært et intenst og ikke minst et gøy døgn ute i kirka med en nydelig gjeng som er så gode, oppmerksomme og inkluderende med hverandre. De har øvd til Soul Church, hatt Saturday Night Church med masse lek, bønnevandring, andakt, sang, spist mat i gapahuken, gått tur i sola og ikke minst sovet i kirka.

Gudstjenesten på søndag ettermiddag starter friskt, korene kommer løpende opp midtgangen i kirka med fine vårfarger på genserne.

De begynner med sangen We are Soul Family.

Kirkerommet er fylt av unge og voksne, barn og eldre i skjønn forening, som en stor familie.

Sammen med bandet svinger det skikkelig, sangen fyller hele kirkerommet.

Gjennom gudstjenesten er det fint teamarbeid mellom Torill og Marisa. De binder sammen på en fin måte både tradisjon og nye elementer.

Flere andre deltok også med fine Soul Stories.

På den ene stolpen i kirka henger det fargerike lapper med ting ungdommene er takknemlige for og der sto det mye fint. Flere sier det er helt rørende å se hvor mye de har på hjerte.

Gudstjenesten var fylt med både korsang og kjente sanger så dette ble noe til enhver smak.

Gudstjenesten avsluttes virkelig svingende med sangen «Vi gir deg vår ære». Kirkerommet fylles med friske toner.

Og den som trodde det var slutt etter at postludiet tok feil. Da hadde korene øvd inn en dans.

Applausen de fikk etterpå er virkelig fortjent. Vi som var på gudstjenesten går ut i vårkvelden med smil om munnen og musikk i ørene.

 

Audvei Håbesland

 

______________

Brukerskapt