Sang og poesi i Birkenes kirke

Hege Bålsrød og Olav Mosdøl

AKTUELLE MED CD: Sammen har Hege Bålsrød og Olav Mosdøl begått CD’en ”Det syng”. Lørdag kan duoen oppleves i Birkenes kirke sammen med musikerne Peter Wemö og Rune Ulset Furberg.


KIRKE/KULTUR. Lørdag 25. august inviteres unge og eldre til en vakker sommerkonsert i Birkenes kirke. Det er forfatter Olav Mosdøl fra Kviteseid og vokalist Hege Bålsrød fra Horten som kommer sammen med to dyktige musikere: Peter Wemö (gitar) og Rune Ulset Furberg (tangenter).
Konserten bygger på en ny CD som Bålsrød og Mosdøl har gitt ut, ”Det syng”, med tekster og melodier av de to kunstnerne. Den har fått meget positive avismeldinger med terningkast 5 i Varden og Tønsberg Blad. For kort tid siden fikk den også fin omtale i Birkenes-Avisa.
Avisa Varden skrev blant annet: ”Dette er et album til å bli glad av. Det er et varmt album, og som forventet har Olav Mosdøl et budskap i sine tekster. Videre sies det at komponist Hege Bålsrød fra Horten har teft for den gode melodien. Hun synger med en varm stemme, som også har «lille, særmerkte ruheten i seg».”
Aktørene tar publikum med på en spennende reise med sang og musikk, poesi og fortelling. Hege Bålsrød og Olav Mosdøl sier: ””Det syng” er ein song om livet. Den har blitt til på vår musikalske reise, frå vi møttest på Lia Gård i Østerdalen april 2005, til vi spela inn ord og tonar i Lillesand i august 2011.”
Det blir anledning til å få kjøpe CD-en etter konserten, som også er satt opp i sammenheng med Olav Mosdøls markering av 35 år som forfatter. Reidar Sløgedal