– Såpebobler og babysang

(Foto: Privat)

I peisestua på Birkeland bedehus er det lagt puter i en ring på gulvet til de voksne og myke matter som de små kan ligge eller bevege seg på, alt etter hvor «stor» babyen er. Lekekassen er også spennende å utforske for noen.

Når Janna Risdal Ånesland, menighetspedagog i Birkenes menighet, starter er det tydelig at dette er kjente toner med et trygt og forutsigbart rituale. Kjente barnesanger synges, og
innimellom brukes rytmeinstrumenter, såpebobler og diverse lette stoff for å understreke sangene. Nydelig gull-stoff holdes når de synger «Vi tar hverandres hender» og et blått florlett seil holdes over de små mens de synger «Min båt er så liten» og «Ro, ro, ro din båt».

(Foto: Privat)

Det er et fint samspill mellom mor og barn og bare godlyder kommer fra de små. Det er lett å merke at Janna trives i denne viktige delen av jobben som menighetspedagog. Etter ca. en time er det servering av deilig lunsj som Inger Therese Woie, frivillig medhjelper, har laget til. Så er det tid for sosial kontakt og utveksling av erfaringer. Det er fint å være med på dette også som innflytter i bygda fortalte en av mødrene.

Og her er det plass for alle.

 

Unni Hansen

Givertjenesten

Birkenes Menighet

 

___________

Brukerskapt