Endelig lyktes det å feire Kirketorgets 10-årsjubileum

Kirketorget har eksistert i snart 12 år. På grunn av corona-pandemien ble det jubileumsmarkering nesten to år på overtid.

Tirsdag 29. november var 50 personer samlet på Birkeland bedehus til jubileumsfest med taler, smørbrød og kaker.

INITIATIVTAKER. Halvard Colbjørnsen var initiativtaker til å få startet opp Kirketorget.

Kirketorget er et uformelt treffsted i regi av diakoniutvalget i Birkenes menighet. Et sted for å bli kjent med andre, dyrke det gode felleskap, få litt åndelig eller faglig påfyll og en enkel lunsj. Tidligere holdt Kirketorget til på folkebiblioteket, men har de senere år vært på bedehuset. På festen fikk biblioteksjef Maria Røstad overrakt blomster som takk for tiden på biblioteket, og for at hun pleier å presentere en ny bok på Kirketorg-møtene.

LEDER. Inger Lise Woie er leder av Kirketorget i bygda.

Leder for Kirketorget, Inger Lise Woie, ledet jubileumsfesten, og sammen med Halvard Colbjørnsen fortale hun om oppstarten som var 27. januar 2011, og hvordan utviklingen har vært.

MANGE HJELPERE. Det ble delt ut blomster til Kirketorgets mange hjelpere.

Kirketorget har hatt mange hjelpere opp gjennom årene og disse ble behørig takket med blomster, overrakt av Roald Rokseth på vegne av menighetsrådet. Tidligere sokneprest Gunvor Hofseth takket på vegne av diakoniutvalget og Aud Vollan takket på vegne av brukerne.

TALE. Sokneprest Torill Farstad Dahl talte til de mange som var møtt frem på jubileet på Birkeland bedehus.

Sokneprest Torill Farstad Dahl holdt en tale hvor hun trakk fram 4 sentrale perspektiver for adventstiden; å se bakover – på Jesu fødsel og det som skjedde julenatt, å se framover – til at Jesus en gang skal komme igjen; å se innover – mot at Jesus stadig kommer til oss i vårt hjerte; og se utover – til våre medmennesker og verden vi lever i. Hun fremholdt at Kirketorget er et felleskap i Jesu ånd hvor en bygger broer mellom mennesker og søker sammen i tro, håp og trivsel.

 

Sven Erik Forfang

(Tekst og foto)

_____________

Brukerskapt