– Den store festen er i gang

Det er en nydelig ettermiddag i desember. Snøen daler forsiktig ned fra himmelen og snøen knirker under skoene i det vi går inn i Birkenes kirke. Her inne er det både husvarme og hjertevarme.

Birkeland Soul Kids, Birkeland Soul Children og Birkeland Soul Teens har invitert til julekonsert. Kirka er full av søsken, foreldre, besteforeldre og bygdefolk.

Korene begynner med «Stille natt» hvor de minste går inn i prosesjon, mens de store står oppe på galleriet og synger. Stemningen er satt, julestemningen kommer krypende.

Korene fortsetter med adventssanger og for å understreke hvilken tid vi går inn i er kirka er pyntet med stjerner og lyssatt med lilla lys i taket.

Marisa Andreassen Eriksen og Mari Aasli er konferansierer og binder konserten sammen på en fin måte.

Soul Kids fortsetter å synge om et julehjerte til deg. At de har øvd og kan sangene vises godt. De har god innlevelse og kan bevegelsen godt.

Innimellom korsangen er det allsang med de kjente julesangene Det lyser i stille grender og Nå tennes tusen julelys.

Jorun Ask Soldal gir oss sine tanker om gaver som vi gir til hverandre til jul og gaver vi får. Det å glede seg over å gi gaver og å få gaver.

Hun tar oss med 2000 år tilbake, til stallen etter at Jesus er født. Til gavene som de tre vise menn kom til Jesus med. Kongegaver i form av gull, røkelse og myrra.

Guds gave til oss mennesker er Jesus. En gave vi kan ta imot og åpne gang på gang. Den blir gitt til oss hver dag og vi kan ta imot den hver dag.

Det er en gave vi kan velge å ta imot. Og gaven kommer med en bruksanvisning, Bibelen.

Birkeland Soul Children synger etterpå Josef sin sang til Jesus. Vi får et innblikk i tanker som Josef kanskje gjorde seg i stallen den gang for 2000 år siden.

På slutten av konserten får vi høre flotte solosanger fra Soul Teens sammen med Soul Children.

Under hele konserten har korene fått stødig støtte fra et solid komp med lokale krefter. Det svinger utrolig godt når alle korene og kompet spiller og synger.

Konserten avsluttes med en stor takk til alle som har bidratt til alt, alt i fra dirigent, lyd, lys, komp og crew.

Og sangen Den store festen er i gang.

Vi går ut i desemberkvelden med nydelig saksofonspilling fra Sindre Ask Soldal.

 

Audvei Håbesland

Trosopplæringen

Birkenes menighet

 

______________

Brukerskapt