– Kommentar til saken om Flakke loner

 

Skytterlaget føler at det kan være behov for noen avklaringer og kommentarer rundt denne saken. Skytebanen til Birkenes skytterlag ble etablert i 1982, og pistolskytebanene noen år senere.

Begge disse anleggene er, som kommunen har opplyst regulert til idrett i reguleringsplanen for området.

Politiet startet med litt ujevn bruk av banene tidlig på 2000 tallet. Vi har hatt årlig avtale med politiet siden 2012. Så det er langt ifra nytt med politiets tilstedeværelse der oppe. Og heler ikke det med støy.

Politiet bruker området/banene på dagtid fra kl. 08-16, og ingen bruk i helger. Aktiviteten vil være nede omtrent fra midten av juni og frem til august har det blitt sagt.

Når det gjelder ting som skal gjøres på våre baner, er det ikke snakk om store endringer. Noe utvidelse av 100 meters banen, på ca 3-4 meter.

Ellers så er det bygget som politiet ønsker og ha på 123 kvadratmeter.

Tilførsel på strøm og vann er veldig positivt for våre behov, vi bruker nå aggregat. Toaletter som vi nå har, og som mange bruker, blir fornyet og offentlige.

Når det gjelder utbedring av vei er dette til det beste for alle som kjører der oppe, og må gjøres.  Asfaltering blir kun foran pistolbanene, der de skal bygge en bane for parautøvere. Og det er vi veldig positive til. Støyregulerende tiltak skal bli sett på, og noe som også politiet er opptatt av.

Det vil ikke bli noen endringer for oss i skytterlaget når det gjelder vår bruk av banene. Vi kommer fortsatt til å trene kvelder, samt ha elgskytinger som før.

Litt historie rundt lagets behov.

Skytterlaget hadde på 2000 tallet en stor rekruttering av ungdommer som var på skyting innendørs oppe i gamle Valstrand. Dette måtte vi gi slipp på da sterke aktører mente at barnehage måtte prioriteres foran våre behov.

Kommunen den gangen lovet at de skulle være behjelpelig med å finne andre plasser der vi kunne drive innendørs skyting. I starten var det selvsagt en god dialog, men den finnes ikke lengre. Vi er glemt!

Det er bygget, og bygges, flere idretts bygg her i Birkenes, men alt handler mye om seg selv, og ingen andre. Her burde politikerne vært mye flinkere til finne løsninger og plass til alle idrettsklubber i bygda.

Skytterlaget trenger virkelig en innendørs skytebane for å rekruttere nye, den må ligge her i bygda. Vi må ikke kunne være avhengig å reise til Tveit for å trene.

Vi i Birkenes skytterlag er slett ikke imot noe anlegg for politiet, og heler ikke imot om det kommer en innendørs skytebane til bygda.

 

Frode Sivertsen

Formann Birkenes skytterlag

_____________

Leserinnlegg