– Jeg stiller på Kristelig folkeparti sin liste for neste kommunestyreperiode

 

En kommunestyreperiode går mot sin slutt, og det kan være fint å se litt tilbake. Jeg har fått være del av et kommunestyre som jeg har opplevd har samarbeidet godt, og der det har vært rom for ulike meninger. Det har samlet sett vært en god opplevelse å komme som politisk uerfaren inn i dette kommunestyre og bli del av arbeidet der.

Jeg har sittet i kommunestyret på vegne av ei fellesliste for SV og MDG. Det er et listesamarbeid som har vært det eneste i sitt slag i kommunepolitikken i perioden. Med de dyktige, erfarne og velreflekterte menneskene jeg har hatt «i ryggen» i dette partisamarbeidet, må jeg si at det har fungert utmerket. Det har vært utfordrende å sitte som eneste representant fra partisamarbeidet i kommunestyret, men det har kanskje vært desto mer lærerikt. Jeg mener Felleslista SV/MDG har maktet å sette sitt preg på politikken i Birkenes, noe vi tenker å fortsette med ut kommunestyreperioden.

Ved inngangen til en ny kommunestyreperiode har jeg tenkt at disse fire årene som går mot sin slutt var nok for meg som kommunepolitiker. Jeg har samtidig kjent på at jeg kunne tenke meg å fortsette å gjøre meg nytte av det jeg har lært disse fire årene inn i en ny periode. Det har da vært klart for meg at dersom jeg skal fortsette som kommunepolitiker, så må det være på basis av det kristne verdigrunnlaget. Dette fordi jeg ikke bare tenker det kristne verdigrunnlaget er det beste for meg selv. Jeg mener også at dette er det beste verdigrunnlaget å bygge politikk og samfunn på. Jeg stiller derfor på Kristelig folkeparti sin liste for neste kommunestyreperiode.

Mitt engasjement for natur- og miljøvern vil ikke svekkes ved overgang til Krf. Naturen og verden ble ut fra Bibelen gitt oss mennesker å forvalte, men åpenbart ikke ødelegge. Om jeg blir valgt inn i neste kommunestyre vil jeg jobbe for at Birkenes etterlates til våre etterkommere like rik på vakker og levende natur og matjord som det er nå.

Jeg tenker at det kristne menneskesynet, der mennesket får sin verdi stadfestet av at Herren selv var villig til å gå i døden for å opprettholde relasjonen til oss, er uovertruffen.

Jeg vil jobbe for at et slikt menneskesyn fremdeles skal gjennomsyre vårt samfunn og vår kommune. Det betyr at hvordan vi som kommune møter og behandler hvert enkelt individ har utrolig stor verdi. Det trenger ikke dreie seg om mange mennesker for å være viktig. Hvert menneske er viktig, og jeg vil jobbe for at kommunens tjenester skal utformes deretter.

Jeg håper på bred støtte til Krf ved årets valg, slik at vi får inn mange representanter og kan være med å påvirke politikken i Birkenes på basis av Krfs kjerneverdier; det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret.

 

Ruth Kylland Martinsen

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.