Røyland Gård øker produksjonen og trenger flere ansatte

TRENGER FLERE FOLK. Pernille Vea og Gunnar Sagstuen og Pernille Vea Røyland Gård har opplevd god økning i salg og produksjon og trenger nå flere hender i arbeidet. (Foto: Røyland Gård)

– Vi har hatt en veldig god utvikling. Bare fra 2021 til 2022 doblet vi produksjonen, og det ser lyst ut også for 2023, sier Gunnar Sagstuen ved Røyland Gård.

Røyland Gård AS produserer syltetøy og geleer hjemme på gården. De er kjent for å lage gode smaker og har mottoet; «Gjør god mat enda bedre». De er opptatt av bærekraftig produksjon, og benytter kun norsk frukt og bær. Røyland Gård fikk prisen «Årets lokalmatgründer» i Norge i 2018.

Gunnar Sagstuen og kona Pernille er de eneste fast ansatte i driften, og står for det meste av produksjonen. I tillegg har de nesten ett årsverk, fordelt på 14 ungdommer fra Engesland som er engasjert noen timer i uka til pakking, etikettering og annet arbeid. De har nå behov for å øke produksjonen, og trenger derfor flere hender til å utføre jobben.

– Vi er i stadig vekst og skal nå utvide teamet med ett årsverk i produksjonen, sier Gunnar.

Om det blir en i 100 prosent stilling eller to i 50 prosent stilling er ikke avgjort ennå. Det kommer litt an på søkerne. De la ut stillingsannonse på facebook tidligere denne uken og har allerede fått inn mange søkere. Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være å delta i produksjon, etikettere og pakke varer, samt renhold av maskiner og lokaler. Den rette personen vil kunne flere oppgaver tilpasset kompetansen sin. Dette kan være vedlikehold av gården, nettbutikk, sosiale medier og lignende.

– Vi har så langt fått 20 interessenter både lokalt, og fra områder lengre vekk, forteller Gunnar.

(Foto: Røyland Gård)

– Har du noen tanker om hvorfor dere har økt salget så mye?

– Vi bruker kun norske råvarer og har en tydelig norsk profil. Det er en trend folk er opptatt av. Jeg tror vi har tilført noe nytt i et marked som har stått litt stille. Vi har kommet med en ny drakt og nye smaker, forteller han.

Gunnar kan fortelle at de brenner for å utnytte naturen og bruke bærene i skogen. Han kan fortelle om mye bær i skogen sist sesong. Bare i fjor fikk de inn 6 tonn blåbær. Halvparten lokalt, og resten fra Kongsvingertraktene.

– Det er en soleklar rekord for oss. I tillegg fikk vi inn 3 tonn tyttebær. Selv om jeg selv ikke plukker så mye så kjenner jeg samlegenet i meg. Det gir en god følelse å hente råvarene inn fra skauen, sier han.