Elevene på Folkehøgskolen skal ha ny bøsseinnsamling

INNSAMLING. Elevene på Folkehøgskolen skal samle inn penger til utdanning, et trygt sted å bo, og økonomisk trygghet for utsatte i Kambodsja. Thea Marie Norbech og Sofie Sortland i bistandskomiteen får med seg medelevene på innsamlingsaksjon kommende tirsdag (24. januar).

Neste tirsdag blir elever fra Folkehøgskolen Sørlandet å se med innsamlingsbøsser rundt på dørene i Birkeland.

Sofie Sortland og Thea Marie Norbech i innsamlingskomiteen avlegger Birkenesavisa et besøk for å fortelle om innsamlingsaksjonen. De forteller at pengene de samler inn gjennom årets aksjon skal bidra til utdanning, et trygt sted å bo, og økonomisk trygghet for utsatte studenter i Kambodsja. Flere av skolens elever skal i mars besøke arbeidet i Kambodsja og se nærmere på hva midlene skal gå til.

Innsamlingskomiteens arbeid er i år som i fjor, et samarbeid med Normisjon. Innsamlingen er bare ett av flere tiltak elevene setter i gang dette året.

– Vi har for tidligere solgt vafler og arrangert volleyballturneringer. Det vil bli flere arrangement på skolen fremover, blant annet et sponsorløp, hvor fokus er å samle inn penger til Kambodsja, sier Sofie Sortland i innsamlingskomiteen.

Tidligere har det beste resultatet av innsamlingen vært 213 000 kroner. Innsamlingskomiteen sikter høyt, og vil gjerne prøve å slå det resultatet. Innsamlinga er en viktig sak for elevene. De vet hvor viktig det er å ha et trygt sted å bo når man er student.

– Selv skal jeg ikke til Kambodsja, men det er likevel en sak vi lett kan engasjere oss i. Derfor jobber vi hardt for å få samle inn penger slik at studentene kan få oppleve å bo i et trygt og godt felleskap, sier Thea Marie, som håper de blir tatt godt imot når de banker på dørene tirsdag.