Navigerte seg til Berse

STRANDTUR: Navigatørenes sommerleir har blitt en tradisjon for flere barnefamilier. Onsdag var noen av leirdeltakerne samlet på Berse. På bildet: Karen Nessen og Jenny Menes med barn.

150 personer fra nær og fjern deltok på sommerleir forrige uke.

– Vi har holdt på i godt og vel 30 år, forteller Gunnar Mollestad.

Han snakker om Navigatørenes sommerleir på Birkeland. Hvert år kommer en gjeng tilreisende, men også noen lokale, for å være med på den tverrkirkelige organisasjonens leir. I år deltar om lag 150 personer, flest barnefamilier, og de tar inn på Folkehøgskolen Sørlandet søndag til torsdag.

– Det har blitt en fin tradisjon, og det er moro at det kommer så mange tilreisende til Birkeland, sier Mollestad.

Barnevennlig

Blant dem er Jon Eilert Syverstad, som har tatt turen fra Bergen. Han er med hvert år, og bidrar med hjelp og dugnad der det trengs under leiroppholdet.

– For oss er det viktig å legge til rette for familier. På ettermiddagene setter vi av tid til å slappe av, bade og ha det sosialt sammen, sier han, og legger til: Leiren er en fin start på sommeren, og det er godt å komme til Birkeland.

Badepause

Onsdag var flere av leirdeltakerne samlet på Berse med niste, leker, is og badetøy.

– Det er en flott badeplass, ikke for liten og ikke for stor. Så lenge været tillater det forsøker vi å få en tur til Berse hvert år, sier Syverstad.

Flere av barna tok seg en dukkert i vannet, mens andre holdt seg tørre på land.

– Det er jo litt kaldt nå, men jeg dukket hele hodet under når jeg badet, forteller Toralf (6 ½) stolt.

– Det er veldig gøy å være på stranda, men det er litt kaldt i vannet, så jeg bare vasser. Vi har spilt Pokemon i dag også, forklarer kompisen Jakob (6 ½).

På folkehøyskolen foregår det meste av opplegget for deltakerne, der det blant annet er møter og bibeltimer, lek og musikk.

– Nå går vi mot slutten av leiren, men det har vært et flott opphold, avslutter Mollestad.