Ny IBU Cup-seier til Martin Uldal

SEIERSSMIL. Vinner Martin Uldal flankert av toer og lagkamerat Erlend Bjøntegaard og treer, tyske Lukas Fratscher, etter søndagens IBU-cupfellesstart i italienske Ridnaun. (Foto: Skjermdump fra Eurovisionsports.tv/Atle Uldal)

Birkenes ILs og rekruttlandslagets Martin Uldal fortsetter å imponere i europacupen i skiskyting. Torsdag ble det 3. plass på sprinten, søndag gikk birkenesløperen helt til topps på fellesstarten i italienske Ridnaun.

– Runden totalt sett ble veldig bra etter i dag, sier Uldal til Birkenesavisa etter søndagens fellesstart. Han var ikke direkte misfornøyd med 3. plassen på sprinten og 6. plassen på jaktstarten heller, men det var noe som ikke stemte helt.

– Jeg var ikke helt fornøyd med langrennsfarta mi på sprinten og jaktstarten, men den tok seg jo kraftig opp i dag, så da ble det veldig bra til slutt, utdyper rekruttlandslagsløperen, som måtte reise hjem fra forrige runde i IBU-cupen med forkjølelse. Han tror kombinasjonen sykdomspause, 1400 meters høyde og en «dårlig dag» var årsaken til den kortvarige formduppen.

– På jaktstarten var jeg så sliten på standplass at det var veldig vanskelig å ta seg sammen, forteller Uldal, som måtte tåle fem turer i strafferunden, uvanlig mange til ham å være.

Lave forventninger

Dermed hadde han ikke de største forventningene før den avsluttende fellesstarten.

– Jeg var så vanvittig sliten etter jaktstarten, men kjente på førsterunden at jeg hang med så veldig, veldig lett. Så skyter jeg raskt i forhold til mange andre og går en femkilometers runde der jeg får brynt meg på Aleksander (Fjeld Andersen) og Bjøntegaard, forteller Uldal til Birkenesavisa. På standplass går også alt etter boka. Etter tre fulle hus går han ut på den fjerde runden med en ledelse på nesten ett minutt til nærmeste konkurrent.

– Da var det bare å fortsette å være offensiv, ikke slippe seg for mye tilbake, forteller birkenesløperen, som plukker ned de fire første blinkene på siste stående skyting og knenner at nå, nå blir det seier.

– Det var vel såvidt jeg sikta på sisteskuddet, tror jeg.

Sterk norsk innsats

I mål var han over halvminuttet foran toer Erlend Bjøntegaard og 45 sekunder foran tyske Lukas Fratscher som tok tredjeplassen. Med Martin Nevland, Aleksander Fjeld Andersen og Endre Strømsheim på de neste tre plassene, var det ikke langt unna norsk storeslem, og dét i selskap med flere utenlandske løpere med sterke plasseringer i verdenscupen.

– Det er ikke smågutter jeg slår, så det er skikkelig kult, samtykker Martin Uldal. Han regner likevel ikke med å få prøve seg i det aller gjeveste selskapet med det første.

– Når du ser hvor sterkt de norske leverer i verdenscup, så er det små muligheter, det er ikke en åpen dør der nå, mener han.

Showrenn i romjula

I stedet blir det showrenn i Tyskland i romjula, singlemix sammen med Maren Bakken fra Os IL, før neste runde i IBU Cup venter i Osrblie, Slovakia, første uka i januar.

– Der er det bare pallplasser som gjelder?

– Hehe, ja, det er vel det nå. Men jeg gleder meg til Osrblie. Det ligger ikke så høyt, så jeg er spent på å se om jeg er like god der som jeg var sist, svarer Martin Uldal. Han gleder seg også til en aldri så liten julepause fra konkurransekjøret.

– Det skal bli deilig å komme hjem og få trent og slappa av litt.