Knepent tap for tapre BIL-løver

«CORNER ER MÅL». Jon Frigstad gratuleres av sine lagkamerater etter å ha sendt BIL opp i en tidlig ledelse.

Birkenes fikk en pangstart på oppgjøret i Birkenesparken, men det holdt ikke helt inn mot Express, som tok sin første seier for sesongen.

Birkenes IL inviterte til «Supertorsdag i Parken» og først ut denne torsdagskvelden var BILs herrelag som tok imot sterke Express.

Hjemmelaget la igjen all respekt igjen i garderoben og tok ledelsen allerede etter 5 minutter da en godt slått corner fra Kristoffer Suggelia fant pannebrasken til Knut Arild Espegren. Headinga på første stolpe var strålende, men stolpen sto dessverre i veien. Jon Frigstad var imidlertid påpasselig frempå og banka inn 1-0 fra få meter.

Ledelsen skulle ikke vare lenge, for etter 11 minutter fikk Express sin viktige utligning da deres spiss litt for enkelt fikk pirke inn 1-1 forbi for en sjanseløs Einar Ytrehus. Bortelaget fikk nå blod på tann og kjørte på for å få ledermålet, men våre gutter hang meget godt med i svingene. Helt til midtveis i omgangen.

Da fikk Express et frispark rett utafor 16-meteren, som ble hamra inn i keeperhjørnet til keeper Einar. Godt og hardt skudd, men BILs sisteskanse vil nok være misfornøyd med det baklengsmålet. Gjestene hadde nå snudd kampen og plutselig måtte hjemmelaget frem og jage.

Og like før pause skulle hjemmepublikummet få anledning til å juble igjen. Jon Frigstad var igjen involvert og sendte en lur stikker til lillebror Viktor Frigstad. Så fulgte 6 sekunder med pur magi fra Viktor. Først rundlurte han Express-forsvareren med en leken lobb og kunne fosse videre mot gjestenes mål. Aleine med en utrusende keeper gjorde han ingen feil og satte inn 2-2 med en frekk chip. Fantastisk prestasjon av Viktor!

I 2. omgang fortsatte Express å dominere banespillet og hadde sporadiske muligheter til å igjen ta ledelsen, men enten møtte de en solid forsvarsmur eller så redda Einar ganske så enkelt. Et kvarter før slutt skulle de likevel få sin belønning.

Et farlig balltap av Emil Håkedal Tveite på egen banehalvdel ble utslagsgivende. I et desperat forsøk på å vinne ballen tilbake endte den unge BIL-stopperen opp med å lage straffespark. Fra 11-meteren var gjestenes ekspeditør sikker som banken og 3-2 ledelsen ga de aldri fra seg, til tross for massivt trøkk fra Birkenes de siste minuttene.

Trener Frank Tronstad var en smule bitter etter tapet, men valgte samtidig å hylle sine spillere. -Ja, det er litt kjipt å sitte igjen uten poeng, for i dag legger gutta ned en kjempeinnsats og viser nok en gang at vi kan hamle opp med topplagene i divisjonen. Men fotball er veldig brutalt noen ganger og dette må vi bare riste av oss til neste kamp. Da er Giv Akt motstander på Vigeland. Et lag som er venta å kjempe bunnen av tabellen, sammen med Birkenes.

– Her bør vi ha gode muligheter til å hente hjem 3 poeng, men jeg er spent på hvilket lag vi får stabla på beina. Både Nikolai og Håkon er jo ute ei god stund, også har vi noen som sliter med småskader. Vi får bare se det an, sa Frank, som altså må klare seg uten spiss Nikolai Aas resten av vårsesongen med lyskestrekk og midtbanegeneral Håkon Suggelia i 3-4 uker med en skade i hamstringen.