Stort mangfold på konserten i Vegusdal kyrkje

TVILLINGER. Amber og Rhoda (7) var de yngste i koret og var ivrige sangere fra scenen og sjarmerte alle.

Lørdag holdt bygdas egne i Vegusdal sangfest i kjerka, og fulgte dermed tradisjonene i Birkenes de siste ukene, der sang har stått i fokus. På scenen sto 7-åringene sammen med de på over 80 og sang i «blandakoret». Et nytt sangtalent fikk vi også oppleve lørdagskvelden, i Mathea Solås fra Engesland.

Ei full kjerke fikk servert 18 ulike sanger av koret som var satt sammen av både menn, kvinner og ikke minst barn og unge. Mannskoret Bygdegutane hadde fått drahjelp av tre av bygdas kvinner. Kristin Tvetene, Wiebke Reinken og Solbjørg Jortveit imponerte publikum, og sistnevnte slo til med to solosanger, bare etter fem øvinger i sammen.

DAMETRIO. Kristin Tvetene, Wiebke Reinken og Solbjørg Jortveit var «innleide» sangere lørdagskvelden.

Lederne og musikerne Linda Solås, Kristin Aas og Olav Dovland sto ansvarlige, og hadde virkelig gjort en solid jobb før konserten.

Her var som sagt alle aldersgrupper representert, og det må sies at det var de unge som imponerte oss mest. Noen helt ferske foran publikum, mens andre var noe mer erfarne.

SOLO MED VOKSENKORET. Solbjørg Jortveit synger her solo, sammen med de litt eldre i det sammensatte koret.

Vi kan selvsagt ikke nevne alle med navn, men alle utmerket seg med sine ferdigheter. Tvillingene og 1. klassingene Rhoda og Amber Sørhus sjarmerte hele kjerka på sangfesten. Det samme gjorde alle de andre fra både barne- og ungdomskolen.

TALENTER. De to sang- og musikktalentene fra Engesland, Justas Juozapaitis og Mathea Solås, var godt fornøyd etter konserten lørdag.

To av disse har tatt sang og musikk litt lenger. Justas Juozapaitis som vi skrev om i fjor, som både synger og spiller instrumenter var nok en gang imponerende. Det var også et nytt talent i Birkenes som fikk prøvd seg på en litt større arena, da vi ved flere anledninger fikk høre Mathea Solås sin vakre soliststemme.

Vi fikk en liten prat med 13-åringen før konserten.

– Jeg elsker sang og musikk, og synger nesten alle sjangere når jeg øver hjemme. Først og fremst er det kanskje country og gospel som står meg nærmest, men også ballader og popmusikk.

UNG SOLIST. Mathea Solås imponerte med sin unge flotte stemme. Her fremførte hun «The star» til stor applaus etterpå.

– Nå går jeg til sangpedagog en gang i uka, og ønsker å lære mer og utvikle stemmen min. Senere satser jeg på å komme inn på en vidergående linje, enten i Kristiansand eller Vågsbygd på sang og drama, forteller den unge vegdølen.

– Jeg gleder meg veldig til å synge i kveld og mest av alt sammen med så mange andre i koret som er satt sammen for denne konserten, sier Mathea før hun går på scenen.

«MERRY CHRISTMAS». Trioen Larsine Retterholt, Andrea Tveit og Mathea Solås fremførte julesangen sammen med resten av koret.

Mange høydepunkter, og ett av dem var da «We Wish You a Merry Christmas», ble sunget på fem ulike språk fra bygda, som igjen forteller om mangfoldet øverst i kommunen. På språkene tysk, nederlandsk, litauisk, engelsk og svensk ble julesangen presentert.

SLEKTER PÅ STOREBROR. Lillesøster til Justas, Guste Juozapaitis, synger her solo og tar opp arven i familien som opprinnelig er fra Litauen.

På en liten måned har nå Birkenesavisa skrevet om flere ulike sangfester i regi av innbyggerne, og det er liten tvil om at vi bor i en kommune med sangglade mennesker.