Julemarked på Gauslå

I helga har det vært avholdt julemarked på Gauslå. Dette ble første gang avholdt i 2021, og vi satser på å gjøre dette til en tradisjon fremover.

Vi er to svigerinner som er hovedansvarlig, Gitte Myrvang Johannessen og Sølvi Myrvang Salvesen. I tillegg har vi veldig god hjelp av familie.

Den gamle låven med sine gamle båser er gjort om til julebutikk. Her selges mye fint hjemmeprodusert håndarbeid, slik som vevde filleryer, duker og pledd, heklede pledd, gryte- og vaskekluter, samt strikkeplagg som gensere, ponchoer, votter, luer, pannebånd, diverse trearbeid med mere. Vi selger også hjemmelaget julepynt samt innkjøpt julepynt fra ulike leverandører.

Utenfor låven står Gitte og lager kranser etter kundens ønsker.

Vi åpner opp dørene til huset fra 1886, og i stuene i 1. etasje er det kafè med salg av kake, hvetebakst, kaffe og «Riskrem a la Gauslå». Ute er det mulig å kjøpe ferske vårruller, og disse kan nytes på stabburet og i garasjen hvor det er satt inn langbord.

Naboer på Gauslå er med og bidrar med gårdsegg, strikkeprodukter, salt karamellsaus og vårruller laget på thailandsk vis.

Gården er pyntet til jul både utvendig og innvendig, så her er det mulig å få julestemning. Julemarkedet er åpent også kommende helg, lørdag og søndag. I desember vil butikken være åpen noen lørdager. Hjertelig velkommen til Gauslå!

 

Sølvi Myrvang Salvesen

______________

Brukerskapt