Har kles- og interiørbutikk i Froland sammen med to av døtrene

 

 

Lillian Heia Gundersen

 

Navn på foreldre:

Anne Lise Heia og Ole Torgny Heia

Sivilstatus:

Singel

Barn:

Carina Heia Venemyr, Marielle Heia Gundersen, Sondre Heia Gundersen og Synne Heia Gundersen.

 

Hva jobber eller driver du med der du bor nå?

Jeg utdannet meg som frisør på Tingeling, men har sluttet som frisør og er nå daglig leder på Avigos arbeids- og inkluderingsbedrift, Interiør og klesbutikken Allehaande, i Lillesand. Samtidig er jeg medeier i en kles- og interiørbutikk på Frolands Verk sammen med to av døtrene mine. I tillegg tar jeg oppdrag for Sørmegleren, der jeg tipser om hvordan style før salg av bolig.

Når flytta du fra Birkenes – og hvor bodde du her?

Jeg flyttet tidlig på 90-tallet. Jeg er vokst opp i Nordåsen 2, med ett år i «Rosåsens» hus ved Tomta (der Helen Flakk bor nå), før vi flyttet til pappas barndomshjem på Søre Herefoss, der for øvrig søsteren min Jeanette Heia bor fremdeles.

Har du bodd andre steder enn nå, etter at du flytta?

Jeg flyttet først til Lillesand, for så å flytte og etablere meg med mann og barn i Arendal helt på Frolandsgrensa. Da jobbet jeg som frisør i Froland til jeg etter hvert skiftet beite og startet egen interiørbutikk sammen med ei venninne, for siden å drive med litt forskjellig innen butikk og interiør. Bodde også noen år i Høvåg og Kjøpmannsvik før jeg nå har endt opp på Fevik.

Hvorfor flytta du fra heimbygda?

Jeg flyttet på grunn av en kjæreste.

Har du noen minner fra Birkenes?

Jeg har en haug med gode minner fra Birkenes. Alt fra det første skoleåret på Mollestad til den da nye barneskolen og videre på ungdomsskolen. Det himla gode fotballmiljøet med Dagfinn som trener og en periode med Jan Reidar som trener. Sørlandscupen som jeg og ei venninne (Linda Birkenes) hang på omtrent døgnet rundt. Musikkorpset med Geir Knutson som dirigent og de turene vi var på, bl.a. Jersey. Miniski i vanntårnbakken. Bare ei trygg og god bygd med fine folk.

Noe du satte spesielt pris på med heimbygda?

Fotball og musikkorps-miljøet. Pluss klubben.

Noe du savna eller skulle ønska at var annerledes i Birkenes?

At det var jentelag i fotball i litt yngre alder. Og kanskje svømmehall.

Har du fortsatt familie og venner her?

Ja, jeg har noen venner og familie her.

Når besøkte du heimbygda sist?

Det er én uke siden.