Årets første Gubbetur

(Foto: Privat)

Når snøen ligger meterdyp, løype-traséen er nyoppkjørt og det meldes sol fra skyfri himmel, ja, da må Gubbene kjenne sin besøkelsestid. Og det gjorde 7 av Gubbene fredag 19. januar.

Etter en nærmere sjekk i arkivet, viser det seg at også i fjor hadde Gubbene årets første tur på den samme fredagen. Den gikk også til Toplandsheia, men med én deltaker mer. Hvis vi er litt romslige kan vi si at vi var 8 Gubber i år også for Jens Risvand kom som etteranmeldt, men han forlot området straks for å gå 16 kilometeren. Birger Andersen, som allerede hadde gått 11 kilometeren, tok etter hvert også fatt på langløypa og disse to kom sammen til mål.

Vi andre Gubber holdt oss til 3,5 km. traséen; noen to runder, andre tre.  Rundetidene lå på i underkant av halvtimen. En må jo ha tid til å nyte naturen også! Denne kortløypa er egentlig den mest naturskjønne og har de mest behagelige utforkjøringene for de eldste Gubbene.

Så var det dagens høydepunkt; matpausen i gapahuken. Den ligger slik plassert at middagssola kommer rett inn. Det ga oss faktisk litt vårfornemmelser denne januardagen. Hans Arne hadde være oppe kvelden før og skuffa bort snøen slik at det ikke skulle være noe som skygget for sola, samtidig som det blei enkelt for Gubbene å komme seg på plass i gapahuken. Snakk om service. Vi koste oss i en time med bål, mimring og gode historier.

Hans Arne måtte også i år trå til med løypekjøring denne uka som Arvid er i Anterselva for å følge verdenscupen i skiskyting. Slik var det i fjor også. Da – som i år – var Arvid i Italia når han trengtes som mest på Toplandsheia. Det må vel kalles dårlig timing – eller kanskje god timing? Og det ble MYE løypekjøring på superveteranen. Onsdagen brukte han 8 timer på de tre rundene han hadde i løypene. I tillegg kjørte han 6 timer natt til torsdagen slik at det ble 14 timers løypekjøring i løpet av ett døgn på Hans Arne. Slå den! Alt dette ga kjempeflotte spor for Gubbene og de mange som var på heia og nøt denne siste soldagen i uke 3-2024.

Gubbene takker for turen og håper snøen ikke forsvinner nå i mildværet, men holder seg til over påske, i hvert fall på Toplandsheia – og Lunseheia for frittgående turer.

 

Olav Heimdal

 

_________________

Brukerskapt