Stengt grunnet strømstans

Herefoss skole holder mandag stengt grunnet strømbrudd.

– Det vil ikke være mulig å holde skolen åpen uten strøm og vi velger da å stenge skolen. Agder Energi melder at de ikke kan utbedre feilen før mandag, skriver oppvekstsjef i Birkenes kommune Marianne Moen Knutsen på kommunens Facebook-side.

Søndag kveld er fortsatt flere hundre husstander i Birkenes uten strøm, og Herefoss skole er altså ett av byggene som er strømløse.

– Rektor og lærere vil i kveld prøve å nå ut til alle foreldre og elever for å gi beskjed om stengt skole.  Fordi strømmen har vært borte lenge på Herefoss vil det kunne være noen det ikke er mulig å få tak i, skriver Knutsen.

Ifølge opplysninger fra Agder Energi har strømmen i området vært borte siden halv åtte lørdag kveld. Klokka ti søndag kveld melder energiselskapet at 680 kunder er uten strøm i Birkenes, og de har lagt ut dennes beskjed på nettsidene sine:

– Vi beklager at mange av våre kunder har vært uten strøm over lengre tid denne helga på grunn av uværet. Vi holder fortsatt på for fullt på reparere skadene, men vi kan dessverre ikke anslå når kundene får strømmen tilbake.

Agder Energi påpeker at det er svært mange og omfattende feil på strømnettet, og at vanskelig forhold ute i felten gjør at feilrettingsarbeidet har tatt lang tid, og fortsatt vil ta lang tid.