– Svara frå Mellem som kommunens representant held ikkje mål

INTERPELLASJON 1. Arnt Olav Furholt (Sp): – Ynskjer at kommunedirektøren ser på ei løysning. (Arkivfoto)

Birkenesavisa har den siste tida hatt flere artikler om foreldres kamp for fri skoleskyss for sine barn. Sist uke gjaldt det foreldre på Flakksvann som i lang tid har forsøkt å få skyss for sine barn, som de mener har en lang og farlig skolevei.

Til neste kommunestyremøte er det sendt inn to interpellasjoner knytta til saken.

Den ene er fra Arnt Olav Furholt (Sp).

– Leser i Birkenesavisa at foreldre igjen kjemper for fri skuleskyss for sine born på småtrinnet, der dei bur nerare skulen enn 4 km. Eg må seie meg enig med foreldra på Flakksvann, 3,5 km er langt å gå til skulen i allslags ver for 7 åringane deira.

– Svara frå Mellem som kommunens representant held ikkje mål om det er svara slik som det står i avisa.

– Ynskjer at kommunedirektøren ser på ei løysning ikkje bare for 7 åringane på Flakksvann, men for alle dei minste borna til fots på skuleveg i kommunen, då meiner eg dei frå 1. til 4. trinn bør ha samme skyssrett, altså fri skyss om dei bur over 2 km frå skulen, i mange tilhøve kjøyrer ein skulebuss forbi dei, som faktisk og har plass.

Furholt skriver i interpellasjonen at svara fra Mellem, fagutvikler for utdanning i Birkenes kommune, ikke holder mål «om det er svara slik som det står i avisa».

Vi kan opplyse at Mellem fikk lese gjennom artikkelen før Birkenesavisa publiserte den.

INTERPELLASJON 2. Silje Bjørnarå Drangsholt (H): – Barnets beste er et rettslig prinsipp som skal sikre at barns interesser løftes frem og vektlegges.

Den andre interpellasjonen er sendt inn av Silje Bjørnarå Drangsholt (H).

– På bakgrunn av de bekymringer som har kommet frem i Birkenesavisen angående avslag på gratis skoleskyss, så ønsker jeg å stille noen spørsmål.

– Barnets beste er et rettslig prinsipp som skal sikre at barns interesser løftes frem og vektlegges når det tas stilling til spørsmål som har betydning for barn.

– Fra andre klasse er kravet til å få gratis skoleskyss 4 kilometer. Kan vi si det er til barnets beste å la en 7 åring ha så lang skolevei, opptil 8 kilometer daglig, sommer som vinter?

– Hvor mange barn har vi i Birkenes kommune, som bor mellom 3 og 4 kilometer ifra skolen, og som IKKE har fått innvilget gratis skoleskyss?

– Av disse, hva er antall barn fordelt på trinnene?

– Om kommunen velger å gi disse barna gratis skoleskyss, hva vil da kostnaden årlig være pr. elev?

Svara på interpellasjonene vil komme i neste kommunestyremøte, torsdag 22. september.