Lovende start, tross tap

UNG OG GOD. Omskolert fra midtbanespiller til midtstopper er 18 år gamle Mina Mollestad i ferd med å bli BIL-damenes nye forsvarssjef. – Hun spilte en veldig bra kamp i midtforsvaret. Hun vinner mange dueller, både på bakken og i lufta, roser trener Trond Endresen. Her er hun i aksjon mot Rygene i vårsesongen.

Trener Trond Endresen er fornøyd, selv om Birkenes ILs 3. divisjonsdamer tapte i høstpremieren.

– En positiv start på høstsesongen, fastslår Endresen til Birkenesavisa etter 2-0-tapet for seriefavoritt Gimletroll 2.

– Jeg synes vi viser at vi ferdighetsmessig er på nivå med favorittlaget i tredje divisjon. Men så er de litt bedre trent, legger BIL-treneren til. Han synes fredagens kamp på Prestheia-kunstgresset var et stort skritt i riktig retning etter en heller trasig vårsesong, og ser lyst på høstsesongen.

– Når alle er friske, er vi et godt lag, vi er et lag å bygge videre på, mener Endresen.

Best i første omgang

BIL-treneren er mest fornøyd med de første 35 minuttene av kampen.

– Da er vi best, vi er først på hver ball, vi vinner alle dueller, både på bakken og i lufta, og Gimletroll er tydelig stressa. Mot så god motstand er det veldig bra, roser han. Mot slutten av omgangen blir det synlig at treningsgrunnlaget til BIL-spillerne med fordel kunne vært bedre.

– Vi har trent for dårlig, jeg er ærlig på dét, innrømmer Endresen.

– Men vi holder unna og gir dem lite plass. De slipper ikke til målsjanser, selv om det røyner for oss på mot slutten av omgangen.

To corner-mål

Andre omgang er et steg ned for birkenesdamene.

– Det handler nok mest om at batteriet er litt flatere, men vi henger likevel fint sammen, vi kommuniserer, holder avstanden mellom lagdelene og slipper dem lite til. Vi har til og med et par gode skuddmuligheter, forteller Trond Endresen. Snaue ti minutter ut i omgangen får imidlertid hjemmelaget uttelling på en corner etter en personlig feil i BIL-forsvaret. Det samme gjentar seg drøye fem minutter før full tid, slik at storfavorittene kan puste letta ut og ta med seg alle tre poengene.

Har planen klar

BIL-treneren er likevel fornøyd.

– Vi må huske på at det er et godt Gimletroll-lag vi møter, et lag som har en klar målsetting om å vinne denne divisjonen, så alt i alt er det en godt gjennomført kamp av oss, sier Trond Endresen, som har arbeidsmålene for de neste treningsøktene klare:

– Vi må jobbe litt med å bruke et par ekstra pasninger i midtbaneleddet så vi rekker å flytte laget fram mot motstanderens 16-meter.

 

KAMPFAKTA:

Gimletroll 2 – Birkenes 2-0 (0-0)

Bane: Prestheia Kunstgress

Mål: 1-0 (54) Maria Raustøl Skogen, 2-0 (84) Raustøl Skogen

BILs lag (1-4-1-4-1): C. Andresen – T. Strigen Reiersølmoen, K. Grødum, M. Mollestad, A. Frøysnes Flaa – H.S. Aronsen – A. Snøløs, A. Urdalen, K.M. Aamlid Bjelland, H. Røstad Matre – C. Stray Imenes. Innbyttere: M. Mosfjell, H. Helleland, R. Svaland Grødum.

Dommer: Arber Ala, Søgne FK