To gull og tre sølv til våre lokale utøvere i Sør Norsk mesterskap i friidrett

TILBAKE ETTER LENGRE SKADEAVBREKK. Thomas Aas her på startstreken i fjor i samme mesterskap. Nå var han tilbake etter skade i flere måneder, og tok med seg to gull og et sølv hjem til Engesland. (Arkivbilde)

I helgen ble det flere medaljer og gode resultat til utøvere fra bygda, da mesterskapet ble arrangert i Gimlehallen i Kristiansand. Det nye friidrettsanlegget i Birkenesparken har allerede gitt resultater i form av større deltakelse fra barn og unge.

Thomas Aas (13) fra Engesland og IL Gry imponerte igjen på friidrettsbanen. Han kom hjem med to gull og et sølv, etter å ha slitt med en skade siden i sommer. I 14 års klassen tok han gull i kule og i lengdegropa. Vel så sterkt var 2. plassen på 60 meteren på tiden 8.41 sekunder. Der ble han kun slått av en utøver fra Sandnes, som tok sølv i uoffisielt NM i fjor.

FORBEDRET TIDEN PERSONLIG REKORD MYE. Eline Heia debuterte i sprint i fjor, og har siden løpt ned sin personlige rekord med over fire tideler. Selv om det ikke ble rekord i helgen, løp hun inn til sølv på tiden 8.11 sekunder på 60 meteren. Her er Heia fra Sør-Norsk mesterskap i fjor. (Arkivbilde)

En annen fra bygda som gjorde en sterk figur, var Eline Heia fra Birkeland. 20-åringen deltok på 60 meter og løp inn på tiden 8.11 sekunder. Det holdt til en sterk sølvmedalje i Gimlehallen. Og hun har forbedret sin egen rekord med mye på bare ett år.

– Jeg startet med sprint og friidrett rett før Sør Norsk mesterskap i fjor, og var helt fersk i løpsøvelsene. På dette året har jeg løpt ned tiden med over fire tideler, noe jeg er meget fornøyd med, forteller hun til BA.

– Jeg løper for KIF, og meldte meg inn der når jeg sluttet med langrenn og begynte med friidrett for litt over ett år siden.

Både Aas og Heia skal delta i Tyrving lekene som arrangeres mellom 9. og 11. februar. Det er regnet som det uoffisielle NM i innendørs friidrett.

FRIIDRETTS-LEDER ANDREAS EMIL HANSEN. – Vi har merket en meget positiv utvikling der barn og ungdommer har strømmet til friidretten i Birkenes. (Arkivfoto)

Friidretten i bygda har fått et kjempeløft siden det nye flotte anlegget i Birkenesparken sto ferdig i fjor. Medlemstallet har økt kraftig, kan friidrettsleder Andreas Emil Hansen fortelle.

– Vi har merket en meget positiv utvikling der barn og ungdommer har strømmet til friidretten i Birkenes. Nå er vi 25 barn og 16 ungdommer som har faste aktiviteter i Birkenesparken. Tidligere var det dessverre lite aktivitet for de minste og få medlemmer i den yngre garde. Dette har snudd kraftig, og nå har vi flere representanter fra de yngste som deltar på ulike stevner i en markant oppblomstring.

– I helgen deltok syv barn og unge fra Birkenes i Sør Norsk i Gimlehallen. Det er fabelaktig både for bredden og de som vil satse på idretten. Vi trener hver mandag, og ønsker alle nye ansikt velkommen i friidretten.

Tomine Espegren og Karoline Målen deltok i jenter 13 klassen, Andrea Espegren og Tora Louise Grefstad Innholt deltok i jenter 11 klassen.

Blant guttene var det Jakob Espegren i gutter 11 klassen som deltok, mens duoen Arne og Tarjei Borø Svaland deltok i gutter 10.

De var tatt ut til å representere klubben sin på 60 meter, 600 meter, lengde, kule, 60 meter hekk, stille lengde og høyde.

Ifølge lederen av friidretten gjorde alle en meget sterk innsats i Kristiansand.