– Vi kan overraske i 4. divisjon!

KLAR FOR SERIESTART. Frank Tronstad nyter påska på Hovden før seriestart 5. april i Birkenesparken. (Foto: Privat)

– Endelig kom påskeværet så nå er det bare å kjøre på! sier en smørblid Frank Tronstad, som gleder seg til å ta fatt på det som mange tror kan bli en vanskelig sesong for Birkenes.

Når Birkenesavisas ferskeste fotballjournalist ringer BIL-treneren 1. påskedag for en kjapp prat om status før årets sesong er den spreke 57-åringen godt i gang med å banke kilometer på kilometer i langrennsløypene på Hovden. Her lader han opp på familiehytta til en hektisk vår med treninger og seriekamper, samtidig som han skal holde styr på sin egen arbeidsplass, Gulating Ølutsalg på Sørlandssenteret.

– Det skal bli godt å komme skikkelig i gang og kjempe om poeng igjen, sier Tronstad som nå har blitt godt kjent med troppen, spesielt etter treningsleiren til Løkken i Danmark tidligere i mars. – Vi fikk ikke det aller beste fotballutbyttet av turen på grunn av en del spillerfravær og litt dårlige treningsbaner, men det var veldig kjekt å komme tett på guttene og bli bedre kjent med dem. Jeg synes det ser ut som en veldig fin, engasjert og sammensveisa gjeng, og sammen tror jeg vi kan overraske i årets 4. divisjon!

I første seriekamp venter FK Donn hjemme på eget kunstgress. Et lag som i fjor rykka ned fra 3. divisjon. – Det blir nok en tøff test. De er jo av mange tippa til å være opprykksfavoritt, men jeg tror det kan være greit å møte dem allerede i serieåpninga i stedet for litt ut i sesongen. Om vi kommer ut med masse energi og entusiasme så har vi så absolutt en mulighet til å ta dem, avslutter Tronstad før han legger på og skøyter videre i påskesola.

Herrelagets kaptein Håkon Suggelia ser også frem til seriestarten. – Stemninga i troppen er veldig god, og vi er klare for kamp! Vi har fått inn nye spillere som gjør at vi er godt rusta for 4. divisjon. I treningskamper mot antatte topplag i divisjonen har vi vist at vi har et veldig bra toppnivå inne og kan hamle opp med hvem som helst. Effektivitet blir nok et viktig stikkord for oss i år, sier en offensiv Suggelia.

Jubileumssesongen 2024 sparkes i gang 5. april kl. 19.30 i Birkenesparken.

 

Tekst: Thomas Salvesen