Arild Windsland (H): – Hva har konsulent og arkitekt kostet Birkenes kommune?

(Arkivfoto)

Tidligere denne måneden uttalte lokalpolitiker Arild Windsland (H) til Birkenesavisa at bruken av konsulenter i Birkenes kommune er ute av kontroll.

I uttalelsen sikta Windsland til to konkrete prosjekter.

Det ene var bygging av nytt renseanlegg, hvor kommunen ikke fikk inn et eneste anbud da fristen gikk ut. Anbudspapir utgjorde mer enn 170 sider med relevante og ikke-relevante, detaljerte spesifikasjoner. Birkenesavisa har belyst at lokale IPEC Miljø, som holder til et steinkast fra renseanleggets tomt, ganske raskt kan levere nytt renseanlegg til en brøkdel av den prisen kommunens administrasjon nå opererer med – 117 millioner kroner.

Det andre konkrete prosjektet Windsland sikta til, er anskaffelse av nye tilrettelagte boliger med ei kostnadsramme fra kommunens administrasjon på over 30 millioner kroner.

Til neste ukes møte i kommunestyret har gruppeleder og tidligere ordfører Arild Windsland (H) sendt inn en interpellasjon knytta til blant anna konsulentbruken ved dette siste prosjektet.

– Kommunestyret forkastet i k sak 011/22 forslag om å bygge tilrettelagte boliger med en kostnadsramme på 31,5 millioner kroner. Anbudsdokumentet ble utarbeidet av konsulent og arkitekt, men få tilbydere gav inn pris. Begrunnelsen var omfattende dokumenter og høyst usikkerhet med hensyn til pris.

– Til dagens møte er det lagt fram et nytt forslag om kjøp av bolig med en langt lavere kostnadsramme etter en intern prosess med deltakelse fra brukere og politikere.

– Spørsmål til ordføreren:

– Hva har konsulent og arkitekt kostet Birkenes kommune i forhold til det forkastede prosjektet?

– Vil ordføreren ta initiativ til en mer kvalitetssikret bruk av konsulent og arkitekt ved investeringsprosjekter?