– Jeg har aldri tatt i ei børse før

SINE FØRSTE SKUDD. Lederen av Bygdekvinnelaget på Birkeland Astrid Mellingen, hadde aldri skutt før. Selv om det ble mest bom, syntes hun det var svært artig å prøve seg med hagla.

Birkenes Bygdekvinnelag arrangerte lørdag skytedag på Herefoss skytebane. Med Jens Holm som instruktør og skyteleder i det flotte været, ble det en dag med smell for de fremmøtte.

Leder av bygdekvinnelaget Astrid Mellingen hadde aldri skutt med børse før.

– Jeg har aldri tatt i ei børse før eller skutt med noe tidligere. Dette var jo kjempegøy og en flott aktivitet. Nå ble det ikke mange treffene på disse leirduene, for jeg tror jeg bomma på de fleste skuddene jeg fyrte av, sier hun med ett smil. Jeg var litt redd for rekylen i starten, men det var jo ingenting å være redd for.

– Jens holdt et godt innledende kurs på forhånd, med tanke på sikkerhet på standplass og hvordan vi skulle håndtere hagla vi skjøt med. Vi var jo en del damer som hadde meldt seg på. Dessverre ble vi ikke så mange i dag. Men for oss som var der, var det jo kjempeartig.

LÆRDUETREFF. Ann-Charlott Fries hadde ikke så mye erfaring med skyting og leirdueskyting med hagle. Fries fant fort både teknikken og leirduene, og traff etter hvert godt på flere skudd. Her ses kruttrøyken ut av løpet i det ett skudd går av.

En annen som prøvde seg på standplass var Ann-Charlott Fries.

– Jeg har så vidt skutt noe, fortalte hun før hun rigget seg til med hagla på standplass. Men dette var jo gøy å prøve ut, fortalte hun oss etterpå.

Sønnen Sander (12) sto og skjøt ved siden av Ann-Charlott, og var noe usikker på om moren i det hele tatt skulle treffe leirduene. Men det tok ikke lange tiden og mange skuddene før den første leirduen delte seg, og da var mor og sønn raskt ute med replikkene til hverandre i en humoristisk tone.

SENIORSKYTTER. Eldste kvinne på skytebanen på lørdag var Ingrid Holm. 79-åringen har skutt mye opp igjennom årene, men fortalte avisa at hun nå har mer glede av å se andre utfolde seg på skytebanen. Her koser hun seg i sola på skytebanen lørdag.

Den eldste på skytebanen var kona til instruktøren Jens Holm, Ingrid Holm (79), som har vært aktiv i bygdekvinnelaget i mange år. Hun var i 1989–2003 leder av Herefoss bygdekvinnelag. Hun fikk sammen med sin mann kulturprisen i 2015 for sitt dugnadsarbeid i bygda.

– Jeg skyter ikke så mye lenger, men du vett mannen min maser jo stadig på meg at jeg må prøve meg. Men nå synes jeg det er mer gøy å være med på skytebanen og se de andre utfolde seg enn å skyte selv, fortalte skytebanens eldste.

Birkenes bygdekvinnelag hadde servering inne i banelokalene. Her var det Magnhild Espegren, kassereren i bygdekvinnelaget, som hadde kontrollen og ansvaret på en trivelig dag for de fremmøtte.