Øygard Stjerna vant i Sverige

ØYGARD STJERNA. Treneren Johan Kringeland Eriksen i sulkyen bak Øygard Stjerna på Sørlandets Travpark. (Foto: Privat)

Øygard Stjerna er eid og oppdrettet av Olaf Moldal på Kylland. I helgen vant hesten et travløp på Bollnæs i Sverige på kilometertiden 1.25.9. Med det er hun kvalifisert til å være med i finalen i dobbelcupen på Årjang den 16. juli, der kjempes det om en førstepremie på 200.000 kroner.

Det var Øystein Tjomsland som kusket Øygard Stjerna inn til seier. Øygard Stjerna kom seg til tet og tok en knapp, men god seier, og kunne med det registrere 50.000 nye kroner innkjørt. Med det har hoppa kjørt inn 200.000 kroner i premiepenger så langt i år, og totalt 390.000 kroner.

VINNERHESTEN. Øygard Stjerna er eid og oppdrettet av Olaf Moldal, men det er hans datter Kristine Moldal som styrer mest med hesten. (Foto: Privat)

Sanna Svendsen, leder i Lillesand og Birkenes Travklubb forteller at de i Travklubben er stolte av hestens prestasjoner.

– Øygård Stjerna kom til Birkeland i fjor. Jeg kjørte den selv ved en anledning, og det endte i full galopp. Den ble så sendt til behandling hos Ernst Karlsen, og han har gjort en fantastisk jobb med hesten. Den står nå i trening hos Johan Kringeland Eriksen ved Sørlandets Travpark, hvor også de har gjort en enorm jobb, og fått henne til å blomstre, sier Svendsen.