Sterk borteseier til BIL sitt herrelag

DOBLA LEDELSEN. Ørjan Hansen satte inn 0-2-målet på sikkert vis etter et vakkert BIL-angrep. (Arkivfoto)

Birkenes-herrene tok en uventa trepoenger borte mot Trauma 2 og ligger på 4. plass på tabellen når 5. divisjon tar påskeferie.

– Jeg tror nok mange i Birkenes tenkte at Trauma ville bli en nullpoenger, men vi møter ikke opp bare for gøy, sier trener Geir Atle Ellingsen etter den sterke 2-1-seieren på Hove-kunstgresset torsdag kveld. Hjemmelaget hadde ballen mye i første omgang, mens Birkenes lå lavt og kompakt, i tråd med sin egen spilleplan.

– Vi la om formasjonen litt, med fire bak, for å gi hjemmelaget minst mulig rom på den lille banen, forklarer Ellingsen.

Tidlig ledelse

Planen fungerer helt etter hensikten. Etter bare seks minutters spill løper Kristoffer Suggelia ballen i mål og hvittrøyene i ledelsen etter en corner. Etter dette har Trauma ballen mye uten å skape de store sjansene. I stedet er det Birkenes som dobler ledelsen når Ørjan Hansen avslutter et mønsterangrep med å bredside ballen kontant i nettet.

– Et fantastisk fint mål etter et angrep som inneholdt alt det vi ønsker et angrep skal inneholde, kommenterer BIL-treneren, som kan følge spillerne sine til pause med tomålsledelse.

Hektisk avslutning

Etter hvilen endrer kampen karakter. Birkenes får ha ballen mer og skaper flere sjanser, dog uten å få uttelling. Åtte minutter før slutt får i stedet hjemmelaget sin redusering på et frispark fra rett utenfor 16-meteren. Da blir det hektisk i BIL-forsvaret de siste minuttene, men birkenesingene rir stormen av og kan reise fornøyde hjem med tre poeng i bagasjen.

– Vi var egentlig kjempegode, det fungerte veldig bra lagmessig defensivt, roser BIL-trener Ellingsen.

Tidligere proffspiller

Som en kuriositet nevner vi at keeperen Michael Thomas Tallaksen Crowe – med fartstid i blant annet Preston North End og Ipswich Town i England i tillegg til Viking, Start 2 og Randesund – debuterte i BIL-drakta, på midtstopperplass. Å stille med en 18-mannstropp på en bortekamp i 5. divisjon med kampstart klokka halv ni om kvelden har heller ikke vært hverdagskost i Birkenes IL.

– En seier i seg sjøl, fastslår trener Geir Atle Ellingsen.

 

KAMPFAKTA

Trauma 2 – Birkenes 1-2 (0-2)

Bane: Hove kunstgress

Mål: 0-1 (6) Kristoffer Suggelia, 0-2 (32) Ørjan Hansen, 1-2 (82).

BILs lag (1-3-5-2): T. Salvesen – L. Aamlid, O.M. Søbye Byremo, M.T. Tallaksen Crowe – E. Wisløff-Ohrvik, K. Suggelia, C. Dahle, H. Suggelia, J. Frigstad – K.A. Espegren. Ø Hansen. Innbyttere: M. Jansen, V. Frigstad, R.M. Gebrehiet, P.S. Eikenes, T. Haugen Bildøy, J. Christiansen, K.S. Githmark Hauge

Dommer: Nina Sidi Hatten Winther, Lisleby FK