Tre poeng i seriestarten

FORNØYD TRIO: Steffen Mollestad tar et godt tak rundt målscorerne Jakob Flakk (t.v.) og Jon Frigstad. Kapteinen er glad for å være tilbake i BIL-drakta, og Flakk og Frigstad bidro sterkt til at comebacket ble av det svært vellykka slaget.

Det så mørkt ut for BIL i seriestarten mot Imås, men så ble kaptein Steffen Mollestad og lillebror Gjøran byttet inn. Da snudde kampen.

– Det bar litt preg av at det var første seriekamp. Vi hadde nok litt nerver og var ikke på i starten. Men etter hvert tar vi over og styrer kampen, og jeg synes vi vinner fullt fortjent, sier Steffen Mollestad.

Han er tilbake i BIL-drakta, med kapteinsbindet rundt armen, etter et gjesteopphold i Randesund IL. Og legger ikke skjul på at det er stas.

– Det er klart det er stort. Det er jo her jeg er født og her jeg er oppvokst. Alltid gøy med tre poeng. Du får ikke mye mer ut av en fotballkamp enn dét, sier birkelandsgutten, som fikk en god start på comebacket.

Overkjøring første kvarteret

Det så imidlertid ut til å bli en temmelig dyster affære for alle med et hjerte bankende for Birkenes IL, da Imås scoret allerede etter fem minutter og nærmest kjørte over hjemmelaget det første kvarteret i Birkenesparken torsdag kveld.

Bedre ble det ikke da midtbaneankeret Jarl Erling «Huni» Andreassen måtte ut med skade før det var spilt ti minutter. Men anført av en hardtarbeidende Torgeir Holte i midtforsvaret og Jakob Flakk på topp, klarte vertene å kjempe seg inn i kampen igjen.

Da Gjøran Mollestad endelig hadde fått fri fra jobb og kunne entre banen 24 minutter ut i omgangen, begynte kampen å bli jevnspilt. Og da storebror Steffen kom innpå ti minutter seinere tok det ikke mange minuttene før BIL-dominansen var total.

Uavgjort til pause

Fem minutter før kapteinsentreen utligner Jakob Flakk når han header over keeper fra ti meters hold, og det står 1-1 til pause. Andre omgang starter med en hundreprosentsjanse til gjestene, men keepervikar Ronny Hauene er i det umulige hjørnet og redder med en glimrende benparade. Minuttet etter er det klart for BIL-ledelse når innbytter Jon Frigstad spiller vegg med kaptein Mollestad, tar returen ned med brystkassa og setter ballen knallhardt i nettet på halv volley. Vakkert!

Nå styrer hjemmelaget kampen, men gjestene er farlige på dødballer og har flere skumle avslutninger som enten stryker stolpen eller reddes av BIL-keeper Hauene. Når snaue ti minutter gjenstår tråkler Knut Arild Espegren seg gjennom Imås-forsvaret fra venstrekanten og legger inn til Jakob Flakk som kan bredside ballen i nota til 3-1.

Overtidsminuttene blir en kamp for å holde poenghungrige imåsinger fra livet. Men BIL-forsvaret rir stormen av, blant annet takket være to feberredninger av Ronny Hauene.

Skryter av keepervikaren

BIL-trener Tor Ivar Ruud er naturlig nok et stort smil etter kampen.

– Tre poeng i serieåpningen, det kjennes veldig godt! Vi er veldig rufsete i starten, men som jeg har sagt; med de fleste spillerne skadefrie, så er vi gode. Med unntak av de første tjuefem minuttene er vi best, og jeg synes vi vinner fullt fortjent, sier BIL-treneren.

Han gleder seg over perlescoringen til unge Jon Frigstad og at goalgetter Jakob Flakk er på gang, men trekker også fram «målvaktpensjonist» Ronny Hauene, som ble kastet i buret da førstekeeper Thomas Salvesen måtte stå over med skade.

– Sånne folk er gode å ha. Jeg kan bare ringe ham, og han sier ja uten å nøle. Ronny kommer innpå for oss i en nødsituasjon og gjør en kjempekamp, sier Ruud.