Hadde fortjent poeng

GIKK FORAN: Mot Hånes var skadeplagede Steffen Mollestad tilbake på banen. – Han er flink til å holde på ballen og skape ro i laget, sier trener Tor Ivar Ruud om kapteinen som var BILs beste i kampen.

Etter å ha startet høstsesongen med to tap, var det ikke mange som levnet Birkenes store sjansen mot tredjeplasserte Hånes. Men birkenesingene ga hånesingene uventet stor motstand.

– Det var på håret, altså. Vi burde hatt uavgjort, for vi var bedre enn dem i andre omgang, det innrømmet de selv også, forteller BIL-trener Tor Ivar Ruud.

Han er misfornøyd med resultatet, men slett ikke med eget lags innsats i mandagens 1-2-tap på Solvika kunstgress.

– Vi spiller en nesten prikkfri taktisk kamp etter den oppskriften vi ble enige om, men det er litt typisk et lag i motgang, du får ikke betalt, påpeker Ruud, som nok en gang la om formasjonen, denne gang til 4-2-3-1, for å demme opp på midten.

Hånes tok ledelsen på et innlegg fra sida etter 20 minutters spill og la på til 2-0 ti minutter etter.

Birkenes reduserte fem minutter før pause, da Steffen Mollestad spilte vegg med Knut Arild Espegren og sendte ballen inn til Jon Frigstad som satte den kontant i nettet.

– I pausen ble vi enige om å fortsette som vi begynte. De (Hånes) ble frustrerte, og fikk ingenting til. Vi lå og venta på dem og skapte overganger. Mot slutten pressa vi dem over, og hadde to store sjanser som burde gitt oss det ene poenget, forteller BIL-treneren.

Med forfall fra sentrale spillere i alle lagdeler hadde han hentet inn spissveteran Kjetil Aamlid, som viste at han ikke hadde glemt gamle kunster, blant annet med en farlig heading på tampen. Tirsdag kommer Trauma på besøk til Birkenesparken. Da vil en annen BIL-veteran trekke i A-lagsdrakta igjen; Glen Jørgensen.

– Han har trent med oss i det siste og kommer til å ta plass på midtbanen, opplyser trener Tor Ivar Ruud.

Kampfakta

Hånes – Birkenes 2-1 (2-1)

Bane: Solvika kunstgress

Mål: 1-0 (20), 2-0 (30), 2-1 (40) Jon Frigstad

BILs lag (4-2-3-1): T. Salvesen – L. Terjesen, L. Aamlid, J.E. Andreassen, S. Flaa – J. Sundtjønn (K. Aamlid 45 min) (S. Ohrvik 5 min), S. Mollestad – J. Frigstad (J. Sundtjønn 30 min), G. Mollestad. K.A. Espegren – K. Aamlid (T. Holte 65 min)

 

Birkenesavisas spillerbørs:

3 poeng – Steffen Mollestad

2 poeng – Gjøran Mollestad

1 poeng – Kjetil Aamlid