Delte meninger i bygda om Landsverk på Engesland bør rives

DUGNADSGJENG. Ole Morten Vegusdal og en del av dugnadsgjengen og de besøkende på Landsverk sist lørdag.

Bygdefolket i Vegusdal er delt i synet om det eldre huset Landsverk, som ligger rett ved siden av butikken på Engesland, skal rives eller ei.

Den fjerde lørdagen på rad var Ole Morten Vegusdal og en gjeng frivillige og bygdefolk samlet i det gamle huset. De har fått tillatelse til å gjøre litt småting innvendig. Der er det feiing, vasking, sparkling og andre småting som utrettes, samtidig som flere treffes og har det hyggelig og sosialt sammen.

Da Birkenesavisa var innom en liten tur på lørdag hadde flere tatt med seg kaker og bakst, som ryddegjengen skulle kose seg med. Andre besøkende hadde også tatt turen innom for å se på bygningen.

Hvorvidt huset blir revet eller ikke, er enda ikke avgjort.

– Utfordringen nå er signalene om at flere ønsker å rive dette huset. Trist. Det demotiverer en inspirert gjeng som ønsker å skape noe hyggelig i sentrum. Hadde jeg hatt innflytelse i politikken ville jeg ment at huset bør stå av hensyn til Engeslands identitet og egenart.

Dette skriver Ole Morten Vegusdal på Facebook-siden «Engesland og Vegusdal».

Ifølge Vegusdal har han også sendt en e-post til den nye arbeidsgruppa som jobber for ny butikk på Engesland, om hvordan de stiller seg til huset eller ikke.

Ordfører Gyro Heia har også kommentert Facebook-innlegget, og sier blant annet dette:

– Mitt ønske er bare at man får til en helhetlig løsning og ikke at det ene skal utelukke det andre når utviklingen på Engesland skal behandles politisk om noen måneder.

Mange har engasjert seg om huset i kommentarfeltet på Facebook.