Gode plasseringer på Østre Toten

FLOTT 5. PLASS. 19 år gamle Andreas Aas gikk inn til en fin 5. plass i helgas norgescuprenn på Østre Totem. Her står han sammen med Martin Uldal (til venstre) og Espen Uldal (til høyre) etter et renn på Lygna i desember. (Foto: Atle Uldal, BIL skiskyttergruppe)

De yngste BIL-juniorene kunne notere flere gode plasseringer i helgas norgescuprunde i skiskyting på Østre Toten, men ingen pallplasser denne gang.

Mens seniorløperne og de eldste juniorene (20-22 år) gikk norgescup på Hummelfjell på Os i Østerdalen, var de yngste juniorene (17-19 år) opptatt i samme ærend i Karidalen på Østre Toten. Her stilte Birkenes med to løpere i eldste (M19) og fire løpere i yngste årsklasse (M17).

19-åringene

Best av BIL-juniorene var igjen Andreas Aas, som viste gode takter før jul, med blant annet pallplass på norgescupsprinten på Lygna. På Østre Toten leverte han en godkjent sprint med 9. plass etter tre bom på skytinga. På fellesstarten klinka han til med en 5. plass etter å ha skutt to bom på første skyting, én bom på hver av de to neste og fullt hus på siste tur innom standplass. Med én bom mindre hadde vegdølen vært med i kampen om pallplassene, da det bare skilte 12 sekunder opp til 3. plassen. Jevngamle Herman Emil von der Ohe hadde samme uttelling på standplass som Aas på sprinten, men holdt ikke samme farta i sporet og gikk inn til 33. plass. På fellesstarten ble det litt for mange bom og en 36. plass etter 13 treff på de 20 skudda.

17-åringene

Oskar Dalene åpna sterkt på sprinten med fullt hus på den liggende skytinga, men måtte tåle tre bom på stående, og dermed røyk sjansen til å kjempe om pallplassene i 17-årsklassen. Det ble imidlertid en sterk 7. plass. På fellesstarten skjøt han seg bort og havna til slutt på 39. plass. Johannes Kolstad Lie og Tobias Kerlefsen Håverstad hadde samme uttelling på skytinga som Dalene på sprinten, men litt seigere takt i sporet, og måtte nøye seg med 12. og 22. plass. På fellesstarten åpna Kolstad Lie sterkt med to fulle hus, før det ble to og fire bom på de to siste skytingene. Resultatet ble en 16. plass. Håverstad ga seg etter tredje skyting. Fjerde BIL-løper i 17-årsklassen, Nils Henrik Smeland, var uheldig på standplass på sprinten og gikk inn til 48. plass med tre treff på liggende og ett på stående skyting. På fellesstarten gikk han seg opp 26 plasser på resultatlista etter å ha plukka ned 15 av 20 selvanvisere.