Tredjeplassen glapp

Birkenes må nøye seg med 4. plass i serien etter 5-1-tap for Vindbjart 3 i siste serierunde. Tor Ivar Ruud gleder seg likevel over en god høstsesong og utsiktene til en ny sesong som i BIL-trener.

Tre kamper ut i høstsesongen lå Birkenes ILs flaggskip på fotballfronten på nest siste plass i 5. divisjon avdeling 1 og sto i fare for å rykke ned. Fem kamper og fem strake seire senere var 4. plassen sikret og laget hadde tredjeplassen innen rekkevidde. Men da måtte Vindbjart 3 slås i siste kamp for sesongen. Det ble for tøft.

– Vi gikk for tredjeplassen, men når kampen ble som den ble, så var det ikke så galt, sier Ruud etter at flomlyset er slukket på Moseidmoen fredag kveld.

Et katastrofalt kvarter

Kampen om tredjeplassen ble nemlig ikke helt som venndølen hadde håpet. Etter en jevnspilt førsteomgang ledet vertene 1-0. Målet kom på et frispark to minutter før pause. Men det er det som skjer rett etter hvilen som punkterer kampen; først et fatalt tilbakespill av en BIL-forsvarer som en Vindbjart-spiss enkelt snapper opp og setter i nettet etter 20 sekunders spill. Deretter blir hvittrøyene redusert til ti mann når Kristoffer Suggelia får sitt andre gule for kvelden.

– Da blir vi trøkt bakover på banen, og de går fra to til fem mål i løpet av ett kvarter, forteller Ruud. Cirka 20 minutter før slutt blir Gjøran Mollestad spilt igjennom og scorer trøstemålet.

Ser framover

– Det var synd det ble sånn, for jeg syns vi var best i første omgang. Men Vindbjart er et bra lag, og når vi først får det drittmålet mot oss så tidlig i andre omgang, så detter vi litt sammen, oppsummerer BIL-treneren. Han velger imidlertid å fokusere på det positive; en god høstsesong, fornyet trenerkontrakt og utsiktene til en styrket spillerstall.

– Jeg er glad for å ta ett år til. Jeg har fått bra tilbakemelding fra spillerne, så det ser jeg fram til. Sesongen har vært litt som i fjor; vi tar litt for få poeng på våren, men høstsesongen må vi være fornøyde med. Det blir en tøffere femtedivisjon neste år, med flere gode lag som rykker ned fra fjerde. Men vi får tilbake et par spillere fra militæret, det er flere unggutter som kan heve seg et hakk, og så er det lov å håpe at det kommer et par spillere utenfra. Vi skal i alle fall trene godt gjennom vinteren, så får vi se, sier BIL-trener Tor Ivar Ruud.

Ønsker seg større spillerstall

Hans største ønske foran 2017-sesongen er større spillerstall.

– Vi har hatt litt for lite å bytte på i år. Større spillerstall gir større trøkk på treningene, som igjen gir mer trøkk i kampene, presiserer han.

Nå tar A-laget en aldri så liten høstpause, før de starter opp igjen rundt 1. november med treninger i Sørlandshallen.