Besøksrekord på Heimdal skule

HEIMDAL SKULE. Innvendig er det ikke gjort noen endringer siden 1958.

Ikke noen gang etter at skolen blei lagt ned i 1958 har det vært så mange innom det gamle skolehuset på Heimdal som i 2021. 416 personer har skrevet navnet i besøksboka. I tillegg var alle fire 6. klassene på Birkeland skole på besøk 17. juni i år. Med elever, lærere og annet personell utgjorde dette nærmere 100 personer, slik at det samlede besøkstallet har vært i overkant av 500.

I tillegg til det årlige besøket av 6. klasse, har det vært omvisning av større og mindre grupper. Politiets Pensjonistlag Aust-Agder sammen med Kristiansand Politipensjonistlag var på besøk den 7. september med 21 deltakere. Slike besøk blir avtalt i forveien, men ofte dukker det opp mindre grupper som jeg tilfeldigvis treffer på, og som gjerne vil ha førstehånds informasjon om skolens historie. Det setter jeg stor pris på – og det ser ut til å være gjensidig.

FRA GJESTEBOKA. Det er en god del utlendinger som finner fram til skolehuset.

Besøk av 1. eller 2. generasjons etterkommere til tidligere elever forekommer også. Det er spesielt kjekt å fortelle disse hvordan det var å gå på denne lille grendeskolen på 1950-tallet, samt å vise fram hvordan skolen og skolemateriellet så ut på den tiden.

Nå er det sjeldnere at tidligere elever kommer innom, naturlig nok. De tre yngste fylte 74 år i løpet av 2021.

Ei dame fra Homborsund var veldig interessert i skolehuset og hvordan dette blei benytta. Ho kunne fortelle at på hennes hjemsted fantes også et gammelt, godt bevart skolehus. Der kom elevene fra et bestemt klassetrinn hvert år for å ha en full skoledag og for å oppleve hvordan det var å gå på skolen i gamle dager. Denne dagen kledde elever og lærere seg opp i tidsriktige klær. Kanskje noe for Birkeland skole også?

 

Olav Heimdal

___________

Brukerskapt