Drømmeføre på Toplandsheia

(Foto: Olav Heimdal)

Å få en slik drømmehelg i midten av januar er nesten for godt til å være sant. Etter å ha tilbragt to uker med snøskuffing og derav en litt vond rygg, var det en skikkelig opptur å komme seg på ski på Toplandsheia lørdag og søndag.

Spesielt behagelig var det å kjenne på pluss-grader etter Sibir-kulden forrige helg og få kjenne sola begynne å varme igjen. Løypene var av beste kvalitet på lørdag og var om mulig enda bedre på søndag etter at Arvid Fallander hadde kjørt gjennom med løypemaskinen på natta.

(Foto: Olav Heimdal)

Det var veldig mye folk i området begge dagene; aller mest på søndag. Da så det ut som hele parkeringsplassen var stufull av biler. Jeg kom i snakk med tre skiløpere som kom fra Arendal. De fortalte at snøen lå helt ned i sjøkanten på Tromøya, men likevel valgte de å kjøre til Øynaheia for å benytte seg av det flotte løypenettet og den fine naturen her oppe.

Jeg snakka også med Thor Bjorå og Kåre Mosby som er to veldig ivrige skigåere fra Lillesand. De går ofte i dette turområdet og skryter av kvaliteten på løypene.

Lørdag var jeg heldig å få gå litt på ski sammen med mine to oldebarn fra Svaland på 5 og 2 år. De viste oppløftende ferdigheter og det gleder et oldefarhjerte. Ellers er det veldig gildt å se så mange barn både i løypene og i ake- og skileikbakkene. Det var fyr på bålpanna begge dagene, og folk koste seg både inne i gapahuken og i området rundt. Vi er virkelig heldige som har et slikt skieldorado i nærheten.

(Foto: Olav Heimdal)

Så må jeg avslutte med å skryte av løypekjørerne, både aspiranten – som Arvid kaller seg selv- og veteranløypekjører gjennom 40 år, Hans Arne. Han har allerede hatt noen turer i løypemaskinen i vinter og muligens må han trå til senere i uka. Onsdag drar nemlig Arvid til Anterselva sammen med en tallrik flokk av skiskytterentusiaster for å være til stede på flere verdenscuprenn der nede.

 

Olav Heimdal

 

_____________ 

Brukerskapt