Førjulsfest i Seniorturgruppa

GLAD. Så glad ble Karl Johan for den nye posen han fikk av Wenche.

Avslutningen på årets seniortursesong ble holdt i Kantina på kommunehuset sist torsdag. Over 40 seniorer hadde benket seg ved to langbord; pynta til julefest av en dyktig og arbeidsvillig festkomité. Dette har vært tradisjon siden seniorturgruppa starta for 20 år siden, og er en veldig trivelig avslutning på et langt tur-år.

De som møter opp denne kvelden er både aktive og mindre aktive turgåere, samt noen som har vært aktive litt tilbake i tid. Dette gjør det spesielt koselig for oss alle.

Det pleier å være et allsidig program på dette arrangementet som begynner med saftige og smakfulle smørbrød. Etter at magen foreløpig har fått sitt, er det tid for historier av ymse slag. Denne kvelden er det Gunnar «Pytten» Flakk som fanger oppmerksomheten og får lattermusklene til å bevege på seg. Han tok for seg temaet «Kallenavn i gamle Birkenes» og her hadde han mye å velge i. Han har notert kallenavn – eller klengenavn som noen sier – på omkring 150 personer som han husket fra sin oppvekst. Det er jo imponerende! Han tok fram mange eksempler, men unnlot å nevne kallenavn som kunne være støtende.

Noen bytta både fornavn og etternavn, f.eks. blei Tellef O. Flaa kalt for Leif Høiklev, mens Jørgine Mollestad blei kalt Tulla Tollemoen. For ikke å bli forveksla med Tulla Flaa blei den ene kalt Tulla 60 og den andre for Tulla 50 pga. ti års aldersforskjell mellom dem. Andre navnekoblinger kunne også bli artige, f.eks. «Lars på loftet». Lars bodde oppe hos Nere (Ramse) og var gift med Bitta som var Neres datter. Og slik fortsatte Pytten – som kunne røpe at han fikk sitt kallenavn av Gudmund Vollan på en speiderleir.

Flere andre bidrog også med muntre historier, bl.a. Andreas Vollan og Ole Aasen.

Nå måtte lattermusklene få en pause. I stedet blei tyggemusklene satt i sving for å svelge unna nydelige marsipan- og bløtkaker levert fra kantinekjøkkenet. Derfra kom også smørbrøda.

Så kom kveldens høydepunkt: Thorbjørn Slaastads flotte bilder og filmsnutter fra årets turer. Dette har han holdt på med i nesten 20 år, og det er et imponerende arbeid han legger ned, både med redigering og tilhørende vakker musikk.

Helt siden oppstarten i mai 2003 har det vært en deltakerkontingent på 10 kroner pr. tur. Karl Johan er kasserer og samler derfor inn 10-kroningene i en plastpose hver gang. Til denne festkvelden var det kommet et brev som angivelig skulle være fra Miljødepartementet. De påpekte at plast var en vesentlig kilde til naturforurensning, og ba derfor om at det måtte bli brukt pose av annet materiale til disse innsamlingene. Da brevet var lest ferdig, dukka Wenche Myrvang opp med en tøypose med snøring som ho hadde laga, og som Karl Johan fikk overrakt – til stor munterhet fra forsamlingen. Wenche tilføyde for egen del at ho som revisor ofte var redd for at pengene skulle lekke ut av plastposen under transporten heim.

Det må nevnes at Pytten hadde både idéen og teksten til dette påfunnet.

Som seg hør og bør var det allsang mellom innslagene, til pianomusikk ved Per Gunnar. Han fikk overrakt blomster for å stille opp. Det samme gjorde flere andre for sin innsats gjennom året eller for medvirkning denne gilde kvelden.

På årsmøtet ei uke tidligere, blei Ole Aasen gjenvalg til leder, mens øvrige styremedlemmer er Jorunn Flaa, Ragna Helleland, Karl Johan Tveiten og Olav Heimdal.

Årsmeldinga viste at det var gjennomført 34 turer på til sammen 175 km, hvilket gir et gjennomsnitt på ca. 5 km. pr. tur. Mottoet vårt er: «Ikke sitt inne når alt håp er ute».

 

Olav Heimdal

 

______________

Brukerskapt