Storslått sangfest på Engesland førstkommende søndag

43 SANGERE. Diana Siaudvytyte styrte de to korene på en fantastisk måte under øvelsen, der Trond Eirik Jaabæk spilte flygel.

Mandagskvelden fikk Birkenesavisa være med på en liten generalprøve på Samfunnshuset på Engesland, der det kommende søndag skal være en gedigen sangfest.

De 43 sangerne var i gang med oppvarmingsøvelser, da vi var innom på et kveldsbesøk. Lederne i de to korene, Bygdegutane og Birkenes Bygdekor – Solfrid Vestøl og Trond Eirik Jaabæk – samt en meget engasjert dirigent i Diana Siaudvytyte, styrer det som kan bli en uforglemmelig kommende søndagsettermiddag i de vegusdalske skoger.

Søndag 31. oktober inviterer de to korene til konsert på Engesland. Tema er norske sanger – og konserten har fått navnet «Bare på norsk». Begge korene gleder seg vanvittig konserten, og igjen kunne synge for et forhåpentligvis stort publikum. Det blir et variert program for enhver smak.

Bygdegutane og Birkenes Bygdekor skal synge hver for seg og i sammen. Samtidig har de også et par morsomme innslag – mannfolkene sammen som vikinger – og damene som gleder seg å fremføre en grandprixlåt i kostymer.  Flere kjente sanger skal fremføres som bl.a. «Engler i sneen» og «Den finanaste eg veit». Bygdekoret har hele 33 medlemmer mens Bygdegutane består av 10 staute mannfolk fra Vegusdal. Dirigenten hos bygdegutane er Trond Eirik Jaabæk -han skal være pianist på sangfesten. Han skal også være pianist for Bygdekoret fra Birkeland og på alle allsangene.

Det er et lite unntak fra de norske sangene, nemlig den litauiske sangen «Kor Gira». Birkenes Bygdekor sin dyktige og inspirerende dirigent Diana Siaudvytyte, kommer fra Litauen. Denne sangen betyr noe helt spesielt for både henne og hele koret. Hvorfor – jo, det får dere høre om på konserten søndag 31. oktober.

I pausen kommende søndag blir det også servering av kaffe og kaker. Billetter kan kjøpes i døra, på sms til 992 93599, eller av sangerne i begge korene, forteller leder av koret på Birkeland, Solfrid Vestøl til Birkenesavisa. Vestøl håper at Grendehuset på Engesland fylles opp til søndag den 31.oktober klokken 18.00

Etter det lille vi fikk høre og det engasjementet dirigent Siaudvytyte skapte i korene, så kan man bare glede seg til den storslåtte sangfesten.