Politisk debatt med lite nytt

Politikerne var også synlige på Birkeland lørdag, bare noen uker før Stortingsvalget. Ni partier var representert på de ulike stand ved Tobias Jorde.

Det ble også en politisk debatt fra scenen ledet av redaktør Thor Børresen i Lillesands-Posten.

Partiet De Kristne, Rødt, Miljøpartiet De Grønne, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Arbeiderpartiet var representert i panelet, alle med sine stortingskandidater. Ingen lokale birkenespolitikere deltok.

Det var en ryddig og godt gjennomført debatt, selv om det aldri ble noe spennende eller ekstraordinært. Børresen styrte det på sedvanlig godt vis, og han hadde flere retoriske og gode spørsmål til de ulike partiene.

Da publikum fikk stille representantene spørsmål, ble det litt «fyr i teltet» ved et par anledninger.

Det skjedde da en person for Rødt, som satt i publikum, stilte Frp sin representant i panelet et spørsmål om hvorfor de ønsket innvandring av kristne, men ingen andre.

Den andre gangen var da en person fra Partiet De Kristne mer eller mindre kuppet scenen, og kom med noen setninger og formaninger til de fremmøtte – inntil debattleder Børresen «klubbet» vedkommende ned fra scenen.

Det var også eneste gangen vi hørte litt summing og reaksjoner fra tilhørerne.

Alle partiene fikk presentere sin politikk med noen minutters taletid. Børresen stilte så de ulike representantene spørsmål. Svarene vi fikk har vel de fleste av oss hørt før, og sånn sett ble det lite nytt å melde fra lørdagens debatt.

Før debatten var det flere nysgjerrige som besøkte de ulike partienes stand. Der ble det også en litt «småhet» diskusjon som Birkenesavisa overhørte, mellom birkenesordfører i Gyro Heia, stortingsrepresentant Svein Harberg (H) og fastlege Georg Rigadis. Diskusjonen gikk på kjønnsrollene i helsevesenet – med underrepresentering av menn.

Før politiker debatten spilte musikklaget «Strøge» fra scenen.