Et variert kulturprogram på lørdag – se bildeserie

SLÅTTEKAR. Steinar Svendsen slår blomsterenga på Tobias Gunvaldsens gård med ljå.

Selv om Birkelandsdagene ble amputert og ikke like aktivt som før koronatiden, så ble det aktivitet både fra scenen på Tobias Jorde – og ved de gamle ruinene på gården til Tobias Gunvaldsen.

Kulturleder Wenche Flaa Eieland i Birkenes kommune hadde mye å henge fingrene i på lørdag, og jobbet utrettelig i flere timer sammen med ungdomsarbeider Gøran Frigstad. De fremmøtte oppleve et variert program, selv om det nok ikke var stappfullt med folk hele tiden.

Først fikk de yngste innbyggerne våre en flott forestilling, da «Trollet Truls» underholdt barna. Han fikk fort opp stemningen og med seg de unge både i sang og tale. Barna hadde også fått i oppgave å gi Birkenes Sparebanks nye maskot et navn. Her ble seks vinnere av de yngste trukket ut med premier.

Oppe ved ruinene og det nyåpnede arboret åpnet ordfører Gyro Heia dagen. Deretter fortalte Bjarne Bjorvatn om gården og folkene som bodde der i gamle dager. Det gjorde han på sin gjenkjenneliges og kunnskapsrike måte. Bjorvatn har en egen evne å målbinde sitt publikum.

Nils Kristen Haabesland og Inger B. Slågedal fortalte også om gamle dager. Disse kom innpå hvordan slåtten foregikk før i tiden. Etter fortellinger og opplysninger, fikk de fremmøtte en oppvisning av staute slåttekarer og slåttedamer. Med ljå og rive slo de og jobbet med en liten parsell.

Ordfører Gyro Heia plantet et bøketre i anledning åpningen av det nye arboretet, som Nils Kristen Haabesland har gjort en stor innsats med.

Flotte veteranbiler kjørte gjennom sentrum. Det er ikke så få av disse i kommunen vår.

 

BILDESERIE: