Joker Fritidsklubb fikk 98 000 kroner til gratis sommeraktiviteter av Gjensidigestiftelsen Agder

GLAD MOTTAKER. Det var en glad leder av Joker Fritidsklubb, Gøran Frigstad, som fikk 98 000 kroner til sommeraktiviteter.

Tirsdag morgen ble lederen av Joker Fritidsklubb overrasker med en solid pengegave fra Gjensidigestiftelsen i Agder til sommeraktiviteter.

På vegne av stiftelsen overrakte ordfører Gyro Heia en sjekk på 98 000 kroner. Heia leste begrunnelsen for den tildelte støtta. Og kundevalgt i Gjensidigestiftelsen Agder, Liv Åsne Austad Andersen, var online på mobil med gratulasjon og fortjent ros til Joker og Gøran Frigstad.

GAVESJEKK. Det var ordfører Gyro Heia som overrakte gavesjekken fra Gjensidigestiftelsen Agder.

– Det er litt gøy at det skjer noe på sommeren, uttrykte Frigstad.

Gjensidigestiftelsen jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner.

I begrunnelsen for å tildele Joker, heter det:

Vi ble imponert over engasjementet i søknaden fra Joker Fritidsklubb med Gøran Frigstad i spissen. Joker Fritidsklubb har et ønske om å holde aktiviteter minst en uke i sommer. Fritidsklubben ønsker å gjennomføre volleyballturnering, rebusløp, grillkvelder, strandsamling og utekino, samt å kjøpe inn en Slip n Slide vannsklie. I søknaden til Gjensidigestiftelsen står det at fritidsklubben får med seg klubbassistenter som brenner for at de unge skal ha en flott sommer.

Joker fritidsklubb ble tildelt hele beløpet som Gøran søkte om.

– Det var en omfattende søknad. Og det lønner seg å jobbe litt for det. Vi håpte å få noe, men fikk full pott, sier Gøran.

FELLES GLEDE. Også de unge i klasse 9 B på Valstrand skole gledet seg over pengene til Joker Fritidsklubb.

Det var klasse 9 B på Valstrand skole som overraska Gøran i kantina på Black Box tirsdag morgen – med jubel.

– Er det sånn at alle skal klappe for alle som kommer for seint, sa en uvitende Gøran da han kom inn døra.

Gjensidigestiftelsen trekker også fram den store oppslutninga de gratis aktivitetene til fritidsklubben har i bygda:

Joker Fritidsklubb søkte om kr 98 000 for å gjennomføre innkjøp og aktivitetene. Det er med stor glede Gjensidigestiftelsen innvilger søknaden og beløpet. Med innvilga søknad blir det et åpent tilbud til ungdom mellom 13-18 år. Alle aktivitetene er gratis og det er gå/sykle-avstand fra de fleste husstander. Søker er villig til å tilrettelegge for å hente ungdom som bor lenger vekk ved behov. Ungdommen blir oppdatert via Spond appen, der er det en gruppe med 160 medlemmer per dags dato. Joker Fritidsklubb vil også bruke sosiale medier som Instagram og Facebook, samt plakater.

Til stede med godord fra kommunen var også kommunalsjef oppvekst, Marianne Moen Knutsen, og Aud Hellen Bergland fra kommunikasjon og kultur.

Ordfører Gyro Heia ga godord til Gøran for hvordan han raskt var på banen da korona-pandemien ramma også bygdas ungdommer.

Fra etableringen i 2007 og fram til og med 2020 har Gjensidigestiftelsen tildelt rundt 2,8 milliarder kroner til omtrent 9 500 ulike prosjekter for å fremme trygghet og helse.